Waardering bijzondere sportprestaties

Evenementen Sport Weert Reageer 2 min. leestijd

De gemeente Weert en de Weerter Sportraad zetten, samen met het Platform Weert in Beweging, twee keer per jaar sporters in het zonnetje. Hiervoor kunnen Weertenaren zich aanmelden, die in 2017 een bijzondere sportprestatie hebben geleverd. De huldiging vindt plaats op zaterdag 27 januari 2018 tijdens het Sportgala in het Munttheater.

Op deze manier krijgen naast de topsportevenementen en topsportverenigingen ook de individuele topsporters en talenten de aandacht die ze verdienen. De eerste huldiging van dit jaar vond plaats op 11 juni tijdens de Stadstriathlon Weert.

Prestaties melden

Bij de huldigingen is het belangrijk dat niemand wordt vergeten. Daarom vragen we sporters, ouders, trainers en verenigingen om prestaties zelf te melden. Ook weten we dan zeker dat de sporter deze aandacht zelf leuk vindt. Aanmelden kan tot en met dinsdag 2 januari 2018. Ga hiervoor naar www.weert.nl/sport en vul het aanmeldformulier in. Na aanmelding ontvangt de sporter een uitnodiging.

Welke prestaties kunnen worden aangemeld

Binnen de sport is vaak zelf een goed inzicht in wat een bijzondere prestatie is. Er zijn daarom geen strikte regels opgesteld. Een richtlijn voor individuele sporters een podiumplaats op een Nationaal Kampioenschap of hoger, bij jeugd een podiumplaats op het hoogst beschikbare niveau op een Limburgs Kampioenschap, bij teamsporten een kampioenschap in een landelijke competitie of promotie naar een landelijk competitieniveau.

ūüĒĒ Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

ūüďį Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie