Wethouder helpt met afkoppelen

5 reacties

(Foto’s) De klimaatverandering betekent een toename van zowel natte als van droge periodes. We zullen allemaal een steentje bij moeten dragen om de gevolgen daarvan op te vangen. Zo is het van belang de piekafvoer van regenwater te verminderen en tegelijkertijd het water zo lang mogelijk vast te houden in de bodem. Daarmee voorkomen we zowel overstromingen als uitdroging van de grond in periodes van droogte.

Subsidie

Vandaar dat de gemeente Weert samen met Waterschap Limburg een subsidieregeling in het leven heeft geroepen die een stimulans is voor particulieren om regenwater af te koppelen van het riool en om dat te infiltreren op eigen terrein. “Zo willen we het inwoners makkelijker maken mee te helpen om wateroverlast te voorkomen. Dat is een verantwoordelijkheid van ons allemaal”, aldus wethouder Martijn van den Heuvel.

De hoogte van de subsidie is afhankelijk van de manier van afkoppelen en van het aantal m². Weertenaren krijgen hiervoor de werkelijke kosten vergoed, tot een maximum van € 9,- per m².

Hoeveel belangstelling?

Een vijftigtal bewoners heeft al interesse getoond en nadere informatie ingewonnen. Inmiddels zijn 19 aanvragen gehonoreerd, hiervan zijn er 7 al uitgevoerd.

Wethouder Martijn van den Heuvel ging maandagochtend zelf een kijkje nemen bij de familie Rietjens. Daar hielp de wethouder mee met het doorzagen van een regenpijp. De bewoner had elders al een regenpijp doorgezaagd en het regenwater komt daar nu in een waterpoel terecht. Een mooi voorbeeld over hoe het afkoppelen van de regenpijp ook op andere wijze kan worden toegepast.

Meer informatie over de subsidieregeling: www.weert.nl/regenwater.

[nggallery id=’5897′]

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je onze nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
5 reacties