Op zaterdag 20 januari 2018 onthullen de Rogstaekers Aod Preense de plavuis van de vastelaovendjprinsen van 2017: Maurice I en Milan I. De nieuwste plavuis in de ‘Rogstaekers Aod Preense Plevuûze Paad’.

Het winnende ontwerp voor de plavuis van 2017 is van Plien Geenen van IKC Leuken, de school waar jeugdprins Milan I in 2017 op school zat. De oud-prinsen Maurice I en Milan I hebben een presentatie verzorgd op school. Daarna zijn de leerlingen onder begeleiding van een vakdocente van Rick/Marktplaats Ku+Cu aan de slag gegaan met een ontwerp.

Ieder jaar wordt tijdens de Rogstaekers Aod Preensedag een nieuwe plavuis toegevoegd aan de Rogstaekers Aod Preense Plevuûze Paad, een wandelroute door de Weerter binnenstad. Inmiddels liggen er al meer dan 75 unieke plavuizen.

De onthulling vindt plaats om 20.30 uur op de hoek van de Driesveldlaan en de Parallelweg.

In november 2014 hebben de Aod Preense een prachtige full colour wandelgids uitgegeven, waarin de gehele wandelroute met allerlei aanvullende en toeristische informatie staat beschreven. De gids is o.a. te koop bij de VVV (Bruna). De meest actuele informatie over de Plevuûze Paad en de Rogstaekers Aod Preense Club is beschikbaar op de website www.aodpreense.nl.

2 REACTIES

  1. Een mooi initiatief en traditie. Af en toe probeer ik er een te lezen, maar helaas moet ik constateren dat enkele plevuûze, die er het langste liggen, zo goed als onleesbaar zijn geworden. Jammer.

Comments are closed.