(Foto’s / video) Donderdagmiddag is de vernieuwde Philips van Horne officieel geopend. De Philips van Horne is na een complete metamorfose helemaal klaar voorde toekomst. De officiële opening werd verricht door enkele leerlingen zelf door middel van een goochel- en dansshow afgewisseld met een discussiepanel en muzikale intermezzo’s.

Naast een ingrijpende verbouwing waarin licht en transparantie de sleutelwoorden waren, heeft de school ook een nieuw logo gekregen. Het is niet vreemd dat in het ‘Van Horne jaar 2018’ het gezicht van de naamgever trots op de gevel prijkt! De metamorfose maakt ook de komende 20 jaar goed onderwijs mogelijk.

De Philips van Horne is onderdeel van LVO Weert en gebouwd in 1976. De school biedt onderdak aan 1630 leerlingen. In de loop der jaren zijn diverse verbouwingen en aanbouwen uitgevoerd waardoor de verschillen in kwaliteit en uitstraling groot waren. Daarom is er gekozen voor een grondige verbouwing die de school toekomstbestendig maakt.

Modern en transparant

‘Ontwikkel een modern, transparant, en prettig onderwijsgebouw waar leerlingen zich thuis voelen, met een goede logistiek waar iedereen makkelijk de weg kan vinden én dat ruimte en flexibiliteit biedt aan het onderwijs van vandaag en morgen.’ Dat waren uitgangspunten voor de ontwerpstudie van Architectenbureau Frencken Scholl. In goed overleg zijn de mogelijkheden onderzocht en ontwerpen gemaakt om het gedateerde uiterlijk van de buitenkant en de binnenkant ingrijpend aan te pakken.

De school is zeer tevreden over het eindresultaat en de samenwerking. Tijdens de werkzaamheden konden alle lessen gewoon doorgaan. Een knap staaltje werk! Het vernieuwde gebouw zorgt voor vele enthousiaste reacties bij leerlingen, docenten en bezoekers.

Wat is er allemaal veranderd?

De nieuwe blikvanger van de Philips van Horne is de mooie vernieuwde entree aan de Herenstraat. Het buitenterrein, en ook de logistiek en de luchtbehandeling zijn meegenomen in de werkzaamheden en zijn ingrijpend verbeterd.

Opening

Donderdag werd het vernieuwde schoolgebouw officieel geopend. Er werden een aantal stellingen aangedragen waarop een discussiepanel en genodigden in zaal op konden reageren. Tussendoor kon men genieten van een aantal muzikale optredens en ook Graaf van Horne kwam even langs. Daarna volgde de spectaculaire opening met een dans- en goochelshow.

Video met officiële opening via Youtube

https://youtu.be/OqCGBKHQdZA