Keurmerk voor bedrijventerreinen

Plaats een reactie

(Foto’s) Per 1 maart 2018 zijn de bedrijventerreinen in de gemeente Weert weer beloond met het Keurmerk Veilig Ondernemen voor Bedrijventerreinen.

Dit keurmerk is een waardering voor de wijze waarop diverse partners, samen met de ondernemers structureel werken aan “schone, hele en veilige” bedrijventerreinen. De ondernemers worden hierin vertegenwoordigd door het Parkmanagement dat op basis van een convenant de continue samenwerking zoekt met de politie, brandweer en gemeente.

Samen worden plannen bedacht en uitgevoerd om de criminaliteit zo laag mogelijk te laten zijn, het onderhoud van de terreinen op orde te krijgen en te houden en het veiligheidsgevoel zo hoog mogelijk te laten zijn. Zo worden ondernemers bijvoorbeeld gestimuleerd om in een goede spreiding voldoende AED’s te hebben hangen en voldoende bedienaars opgeleid te hebben. Ook dit is zorg voor een veilig bedrijventerrein. Een opgeruimde schone en goed onderhouden omgeving draagt bij aan een beter veiligheidsgevoel. Daarnaast biedt het meteen weerstand aan personen die overlast willen veroorzaken of schade willen toebrengen aan de omgeving.

Om invulling te geven aan het keurmerk worden diverse activiteiten ontplooid. Zo worden er voorlichtingsbijeenkomsten georganiseerd over bijvoorbeeld cybercriminaliteit en ondermijnende criminaliteit. Twee keer per jaar worden de bedrijventerreinen geschouwd door de partners. Het toezicht op de terreinen, wordt in overleg met de politie vorm gegeven. Sommige terreinen beschikken over cameratoezicht. Daarnaast vind er coördinatie plaats van rijdend toezicht door de politie en beveiligingsbedrijven. Vooral in de donkere maanden is er extra zorg voor goede verlichting van de panden en het openbaar gebied. Vooral de laatste jaren is er veel te doen over het groenonderhoud.

Door alle maatregelen wordt de schade voor de ondernemers fors verminderd en wordt er een goed vestigingsklimaat gecreëerd. En als een vorm van waardering voor deze gestructureerde samenwerking heeft met Ministerie van Veiligheid en Justitie per 1 maart het certificaat verleend voor alle bedrijventerreinen van Weert. De certificaten werden vrijdag tijdens een bijeenkomst in het House of Bizz worden uitgereikt door de Wethouder Economische Zaken, Frans van Eersel.
[nggallery id=’6265′]

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je onze nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef jouw reactie