Matineeconcert ‘Weert meets Thorn’

‘Weert meets Thorn’ is hét concert voor de liefhebber van blaasmuziek. Kerkelijke Harmonie St. Joseph 1880 geeft samen met de bekende harmonie St.-Michael Thorn (in de volksmond: ‘De Geiten’) een matineeconcert. Op zondag 29 april om 12.00 uur kun je beide orkesten beluisteren in het Fransicushuis op de Biest in Weert.

Het belooft een feest der blaasmuziek te worden. Harmonie St. Michaël Thorn, onder leiding van dirigent Ivan Meylemans, bereidt zich met dit concert voor op hun deelname aan het Europese Kampioenschap voor Blaasorkesten op 26 mei in Brussel. Zij zijn daar de Nederlandse vertegenwoordiger op het hoogste Europese niveau en willen uiteraard goed voor de dag komen. In dit concert laten zij je een voorproefje van hun kunnen horen.

Kerkelijke Harmonie St. Joseph 1880 mag natuurlijk niet ontbreken. Dirigent Bart Deckers zal met het harmonieorkest de eerste opmaat leveren voor het van Hornejaar 2018. De muziekstukken die zij ten gehore zullen brengen staan geheel in dit teken staan en zijn een voorbode van de Van Horne-compositie, die in november in première zal gaan. De bekende Nederlandse componist Rob Goorhuis zal de komende maanden de laatste hand leggen aan deze unieke compositie.

Kaarten à €7,50 voor dit unieke dubbelconcert zijn vanaf nu verkrijgbaar via [email protected]