Vervolg street-art metamorfose

Algemeen Uitgelicht Weert 1 reactie 1 min. leestijd

Op 10 en 11 maart brengen street art-artiesten nieuwe kunstwerken aan op de Hushoverbrug. In 2016 werd een prachtig kunstwerk gemaakt onder de Hushoverbrug in Weert. Tijdens Bospop konden duizenden passanten het kunstwerk zien ontstaan op de pilaren onder de brug. Nu, twee jaar later, pakt Sapo de spuitbussen weer op om ook de buitenste twee pilaren van nieuwe kunstwerken te voorzien.

Samenwerking

Sapo (Geert Loijen) nodigt dit keer Studio Giftig uit om mee te schilderen. Dit bureau maakt vooral muurschilderingen met een grafisch, fotorealistische inslag waarvoor de studio eigen modellen gebruikt. Sapo zelf maakt muurschilderingen met daarop zijn denkbeeldige vrienden, die hij Sapito’s noemt. Het project wordt gefinancierd door de gemeente Weert, Punt Welzijn en Sapo.

Blikvangers

Wethouder cultuur, Geert Gabriëls: “Alweer een plek die mooier wordt gemaakt met street art! De gemeente voert actief beleid op het gebied van urban culture. Onlangs werden nog twee stroomhuisjes beschilderd met street art. En er volgt nog veel meer in 2018. Door kunst en kleur aan te brengen, verfraaien we grote en kleine plekken in de stad. Dat worden echte blikvangers.”

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
1 reactie