Vicepremier op bezoek in Weert

(Foto’s) Een minister of vicepremier zul je niet gauw spotten in Weert. Maar maandagavond bracht vicepremier en minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, Hugo de Jonge, een bezoek aan Weert op uitnodiging van CDA Weert.

De Jonge kreeg in Weert een diner aangeboden waarna hij in Theater de Huiskamer sprak over de vitaliteit van de samenleving. Niet alleen op landelijk niveau, maar ook op lokaal niveau. Vragen als hoe houden we de Weerter samenleving vitaal? En welke rol kunnen gemeente en samenwerkingspartners hierin spelen? kwamen aan bod tijdens de avond. Ook vond er een paneldiscussie plaats met Eric Rikkert (directeur SJG Weert), John van Heel (ondernemer o.a. Life Style Vitae), Thamara Winters (kandidaat-raadslid en teammanager Land van Horne) en Nicky Linskens (oud-raadslid en beleidsmedewerker SGE ZORG).

De bijeenkomst werd bezocht door zo’n 100 geïnteresseerden waaronder vertegenwoordigers van diverse politieke partijen in Weert. Ook de Statenleden van de Provincie Limburg, Ger Koopmans en Hubert Mackus waren aanwezig om de bijeenkomst bij te wonen. Na de bijeenkomst spoedde de vicepremier zich naar het Mediacafé Amsterdam om daar aan te schuiven bij Pauw en te praten over eenzaamheid onder ouderen.

Bekijk een sfeerimpressie.

[nggallery id=’6219′]