Griekse tragedie ‘Alkestis’ bij College

Algemeen Uitgaan Weert Reageer 3 min. leestijd

Zondag 15 april a.s. staan de Gymnasiumleerlingen van de deelnemende scholen van het Aischylosproject, samen met leerlingen van het Kwadrant, op het podium in de grote centrale hal van Het College in Weert voor de uitvoering van de Griekse tragedie ‘Alkestis’ van de dichter Euripides. Maanden hebben de leerlingen samen met leeftijdsgenoten van vijf scholen uit de Euregio, onder leiding van regisseur Sjeng Verheijden, geoefend voor dit internationale toneelproject. Het optreden vormt de eerste in een reeks van vijf optredens op de deelnemende scholen aan het project. Benieuwd naar de première? Gratis kaarten zijn vanaf nu te bestellen.

Voorstelling

Het optreden op Het College vormt de eerste in een reeks van vijf optredens op de deelnemende scholen aan het project: Athénée Royal ‘Air Pur’ (Seraing), Van Maerlantlyceum (Eindhoven), Het College en Het Kwadrant (Weert), Sint-Maartenscollege (Maastricht) en het Bernardinuscollege (Heerlen). Het belooft een spectaculaire en verrassende voorstelling te worden, te meer omdat de tragedie in de moedertalen van de acteurs wordt opgevoerd, te weten Nederlands, Frans, Grieks, Turks en Duits.

Rolverdeling

Van de leerlingen van Het College spelen Yasemin Kaya (Gym 5), Julia van Lieshout (Gym 4) en Catherine Bosch, Marijn Segers, Anna Ford, Madelief Vaessen, Fay van Ooijen, Mart Zuijdgeest, Fleur Biesmans, Joey Postma en Sophie Arts (allen Gym 3) mee. Janneke Verspagen (Gym 6) versterkt met haar dwarsfluit het orkest dat onder leiding staat van Willie Arets; Puck Rooijakkers (Gym 5) speelt in het orkest piano, Bi-rong Wang (Gym 5) viool en Charlotte Sijben (Gym 4) blokfluit.

Voor het tweede jaar neemt ook Het Kwadrant deel aan het toneelproject: Layla Smeets en Janou Brankaert zingen mee met het orkest. Janou verzorgt tevens de grime. Een groep leerlingen zorgt voor de rekwisieten voor het toneel, te weten Dominique Effendi (ontwerp en uitvoering), Caitlin Mols, Luuk Vera en Renzo van Montfort (uitvoering).

Kaarten

Benieuwd naar het optreden? Gratis kaarten zijn te bestellen via [email protected].

Voorstelling: ‘Alkestis’, zondag 15 april 2018, aula Het College Weert, aanvang 19:30 uur. Meer info via www.aischylos.com.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie