Doorzoeking bedrijfsverzamelgebouw

112 Algemeen Weert Plaats een reactie 2 min. leestijd

Update 13.05u – (Foto’s) De gemeente Weert, belastingdienst, douane en politie hebben vanochtend een doorzoeking gedaan in het bedrijfsverzamelgebouw op de hoek Havenweg / Industriekade.

De doorzoeking maakt deel uit van een integrale handhavingsactie die door de gemeente Weert is opgestart en richt zich op de aanpak van georganiseerde criminaliteit.

De ondersteuning verloopt via het RIEC (Regionaal Informatie en Expertise Centrum), zo meldt de wijkagent van Weert-Zuid via Twitter. Het RIEC helpt overheidsdiensten en de samenleving om criminele ondermijning van de samenleving te stoppen.

Criminelen kunnen vergunningen, subsidies en overheidsopdrachten misbruiken voor fraude, witwassen of andere illegale praktijken. De partners van het RIEC hebben verschillende middelen en maatregelen om deze criminelen aan te pakken. Het RIEC zorgen voor samenhang in de inzet van deze middelen en maatregelen, zo als vanochtend gebeurd is.

Een woordvoerster van de gemeente Weert kan geen mededelingen doen over de handhavingsactie omdat het onderzoek nog gaande is.

In het bedrijfsverzamelgebouw zitten meerdere bedrijven gevestigd. Het is onbekend of deze bedrijven een link of betrokken zijn bij het onderzoek. De bedrijven waarvan het logo zichtbaar is op de foto’s kunnen dus niets te maken hebben met het onderzoek.

Reactie pandeigenaar

De eigenaar van het pand laat in een reactie weten stomverbaasd te zijn van de doorzoeking. Hij geeft aan dat alle huurders in het pand alles netjes op orde hebben. De distributeur van bier en wijn waar de doorzoeking werd gedaan krijgt vrijwel wekelijks bezoek van de douane.

Het onderzoek richtte zich op een huurder en niet op de pandeigenaar. Uiteindelijk heeft men ook niks aangetroffen zo laat de pandeigenaar weten in zijn reactie.

[nggallery id=’6356′]

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

🍕 Pizza met 30% korting? Klik hier voor de kortingscode.

Deel dit bericht
Geef jouw reactie