Hoogste hamburger ter wereld

(Foto’s) Het is ze gelukt! Leerlingen van het Praktijkonderwijs van het Kwadrant hebben de hoogste hamburger ter wereld gemaakt.

Na weken van voorbereiding vond donderdag de smakelijke presentatie plaats bij het Keenterhart op het St. Jozefskerkplein. Met een stalen buizenconstructie en een hoogwerker wisten de leerlingen een hamburger van maar liefst 6 meter hoog te realiseren. Om de hoogste hamburger te kunnen maken werden tal van broodjes, plakken vlees, blaadjes sla, schijfjes tomaat en augurk gestapeld.

Na de de culinaire uitdaging was geslaagd werd er genoten van de hamburger. Na afloop werd de megaburger in porties verkocht aan het publiek. Het geld dat de leerlingen hier mee hebben verdiend gaat naar de Voedselbank.

Bekijk een sfeerimpressie (via Theo Van de Winkel).