Weert Lokaal stelt vragen over locatiekeuze nieuwbouw Kwadrant

3 reacties

In een recent artikel gepubliceerd in De Limburger op 25 juli jl. werd aangekondigd dat de gemeente Weert de komende maanden bezig zal zijn met het onderzoeken van mogelijke nieuwe locaties voor de vestiging van het Kwadrant, aangezien het oude Kwadrant inmiddels aan vernieuwing toe is. Bij Weert Lokaal waren bezorgde reacties binnengekomen over mogelijke gevolgen voor Tuinpark Lamershof.

Deze mogelijke locaties worden in de komende periode grondig onderzocht. Er wordt daarbij ook gekeken naar de mogelijkheid van een scholencampus voor voortgezet onderwijs in de nabijheid van Het College in Weert.

Vragen over locatie

De bezorgdheid van de inwoners heeft geleid tot enkele prangende vragen die Weert Lokaal graag beantwoord willen zien. Allereerst willen zij weten welke locaties de gemeente de komende tijd nader zal onderzoeken en of de locatie nabij het College daadwerkelijk serieus wordt overwogen. Verder wordt het college van burgemeester en wethouders (college van B&W) gevraagd zich bewust te zijn van de bebouwing van de mogelijke locatie in de buurt van het huidige College, waar zich chaletwoningen, sportaccommodaties en andere faciliteiten bevinden.

Verkeersstromen Ringbaan-Zuid

Naast deze punten wordt de vraag gesteld of de verkeersbewegingen die een eventuele nieuwe locatie met zich meebrengt ook worden meegenomen in de overweging. Dit is met name relevant in het geval van de College-locatie, waarbij de verkeersstromen mogelijk de Ringbaan-Zuid doorkruisen. Hierbij wordt verwezen naar eerdere raadsbesluiten met betrekking tot verkeersverbeteringen op de Ringbaan Zuid.

Tuinpark Lamershof

Ook wordt de gemeente verzocht te verduidelijken of het onderzoek zich enkel richt op het gebied in de directe omgeving van Het College, of dat ook het naastgelegen Tuinpark Lamershof wordt betrokken in de locatiekeuze. Hierbij wordt benadrukt dat dit tuinpark van groot belang is voor vele inwoners, die er dagelijks ontspanning vinden en bijdragen aan hun lichamelijk en mentaal welzijn. Daarnaast wordt gewezen op de inclusieve aard van het park, waar mensen van diverse achtergronden elkaar ontmoeten en samenwerken. Bovendien draagt Tuinpark Lamershof bij aan natuurbehoud en biodiversiteit in Weert.

Belang van Lamershof

Paul Spruijt van Weert Lokaal benadrukt dat de bezorgdheid over de mogelijke impact van de nieuwe locatie op Tuinpark Lamershof gerechtvaardigd is. Hij geeft aan dat het park een belangrijke rol speelt in het welzijn van de inwoners en in het bevorderen van positieve gezondheid en inclusie. Het park wordt gezien als een groene oase die bijdraagt aan de natuurlijke omgeving van Weert.

Lees de brief van Weert Lokaal: https://iwdg.nl/3sihBKf (PDF)

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je onze nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
3 reacties