Turners Tensor op dreef in Volendam

Plaats een reactie

(Foto’s) Afgelopen weekend mochten de turners van Tensor Turnen Weert naar het pittoreske Volendam. Hier vonden de kwartfinales en kwalificatiewedstrijden plaats voor het NK Turnen. Deze wedstrijden werden gehouden in Sporthal Opperdam. Voor Tensor Turnen kwamen heren uit de 1e en 2e divisie in actie.

Geplaatst voor de halve finale NK

Op zaterdagochtend mocht 2e divisie pupil Kay Driessen zijn succesvolle districtswedstrijden voortzetten met de kwartfinale voor het Nederlands Kampioenschap. Kay begon heel zenuwachtig aan zijn favoriete toestel de rekstok. Hij bleef zijn zenuwen de baas en turnde een prima oefening. Op vloer lukte helaas een van zijn series niet zoals hij had gehoopt. Kay was even een moment uit het veld geslagen maar moest door om bij de beste 24 te komen. Dit bleek nog een hele klus te zijn, hij viel op voltige en onverhoopt ook nog op ringen! De halve finale leek heel ver weg te zijn.

Hij herpakte zich en liet op sprong twee prachtige oefeninegn zien die door de jury met een hoog punt beloond werden. Hiermee turnde hij zich terug in de wedstrijd. Het laatste toestel lukte heel aardig en nu kon het spannende wachten beginnen. Uiteindelijk kon hij opgelucht ademhalen en is Kay op het nippertje geplaatst voor de halve finale. Deze is al over twee weken in Kampen.

Ticket voor toestelfinale brug op het NK

In de derde wedstrijd van de dag kwamen de 2e divisie jeugd heren Rik Kneepkens en Kaj Peek in actie. Deze heren turnden de tweede kwalificatiewedstrijd voor de finale van het Nederlands Kampioenschap.

De heren mochten beginnen op rek. Hierop turnden zij allebei een prachtige oefening. Daarna ging men door op vloer. Hier werden enkele foutjes gemaakt en waren de landingen niet helemaal stabiel. Door naar de altijd onvoorspelbare voltige waar een klein foutje al kan leiden tot lage punten. Beide mannen scoorden hier goede cijfers ondanks dat de oefening hier en daar wat stroef verliep. Volgende toestel in de serie waren de ringen waarop de heren een nette oefening lieten zien. Na de sprong was het alweer tijd voor het laatste toestel de brug.

Kaj greep hier naast een legger en moest zijn oefening opnieuw beginnen, dit koste hem waardevolle punten. Rik liet een super goede oefening zien en verdiende hiermee een hoge score. Dit was de hoogste score van de dag en leverde hem een ticket op voor de toestelfinale brug op 3 juni in Hoofddorp.

Afscheid in stijl

Op zaterdagmiddag mocht Coen Gielen, ook 2e divisie jeugd, al zijn derde en laatste kwalificatiewedstrijd turnen.
Coen begon zijn wedstrijd op sprong met een bijna perfecte Arabier. Met daarna een prachtige oefening op brug stond hij lang op de 1e plaats. Helaas was er uiteindelijk één turner met een hogere score. Het is dus nog even afwachten of hij misschien een reserve plaats kan bemachtigen voor de toestelfinale brug. De rest van de wedstrijd werd netjes uit-geturnd met als eindresultaat een heel verdiende 8e plaats. Coen neemt hiermee in stijl afscheid van het NK.

Zilveren plak

In de laatste wedstrijd van de dag kwamen de 2e divisie senioren Jasper Versantvoort en Joël Thanos in actie. Dit was voor Jasper en Joël de tweede kwalificatiewedstrijd. Doel voor beide mannen was om al finaleplaatsen zeker te stellen.

Er werd gestart met twee prima uitgevoerde sprongen. Vervolgens werd door gewisseld naar brug. Jasper scoorde met een prachtige oefening de hoogste score van de dag en is zeker van een toestelfinale brug in Hoofddorp.

Deze lijn werd doorgetrokken op rekstok met een huizehoog vluchtelement en nieuwe afsprong. Ook Joël turnde een hele goede rekstokoefening. Joël turnde voor het eerst in drie jaar weer een volledige meerkamp. Hij was erop gebrand om naast deze meerkamp ook een ticket te verdienen voor de vloerfinale. Dit doel is gelukt, met een torenhoge score kon er niemand aan hem tippen. Joël mag op 3 juni zijn toestelfinale vloer turnen in Hoofddorp.

Jasper maakte het nog spannend op voltige. Hier maakte hij een misser, directe plaatsing voor de meerkampfinale stond nu op het spel. Hierna ging zijn ringenoefening echter zo overtuigend goed dat hij met stip steeg en uiteindelijk de zilveren plak in ontvangst mocht nemen. Joël eindigde op een mooie 7e plaats.

Instappers op dreef

Op zondag 8 april kwamen de drie instappers van de 1e divisie in actie. Niels Boelens, Roel Geerlings en Stan Smits van Waesberghe hadden hard voor getraind en super veel zin in de wedstrijd.

Deze kleine mannen begonnen op sprong. Het was schrikken toen de scores lager waren dan de vorige wedstrijd. De sprongen van de heren waren zeker niet minder dan de vorige keer, de juryleden dus strenger! Op brug herhaalde zich dit tafereel. Bij alle drie de heren kwam het besef dat ze nog strakker moesten turnen.

Geconcentreerd werden de resterende oefeningen een voor een afgewerkt. De instappers waren op dreef, ze turnden netjes gestrekt en zonder grote fouten. Hoewel de jongens wisten wat hun scores waren, wisten ze niet precies hoe ze in de ranking stonden. Het was dus tot het laatste moment spannend.

Stan had in zijn totale eindscore uiteindelijk 4 punten meer dan in zijn vorige wedstrijd en behaalde een verdiende 14e plaats. Niels scoorde een iets hoger eindtotaal en kwam uit op de 12e plek. Hierdoor is Niels geplaatst voor de 1/2 finale van het NK op 22 april in Kampen.

De verrassing was voor Roel. Hij had 3 punten meer dan de vorige keer mede door een super oefening op vloer en voltige. Uiteindelijk mocht Roel de gouden medaille in ontvangst nemen, de 1e plaats voor Roel. Hiermee is Roel natuurlijk ook geplaatst voor de 1/2 finale in Kampen.

Wat een geweldige prestaties hebben de turners van Tensor Turnen Weert weer geleverd. Met trots kan iedereen terugkijken op de wedstrijden en resultaten.

Voor meer info www.tensorturnenweert.nl of https://www.facebook.com/tensorturnenweert

[nggallery id=’6308′]

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je onze nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef jouw reactie