Reddingbrigade succesvol op NK

Algemeen Sport Weert Plaats een reactie 2 min. leestijd

Afgelopen weekend vond in het Pieter van de Hoogenband zwemstadion in Eindhoven de Orange Cup plaatst. Deze wedstrijd is onderdeel van de European Cup.

Aan deze wedstrijd neemt de wereldtop van de Internationale Lifesavingsport deel. Tevens wordt er tijdens deze wedstrijd gestreden door de Nederlandse zwemmers voor de Nederlandse titels bij de junioren, senioren en masters. Namens Reddingsbrigade Weert namen 2 zwemmers deel aan deze tweedaagse wedstrijd.

Bij de categorie dames B- junioren (14 t/m 18 jaar) nam de 15-jarige Danique Klomp deel namens de Reddingsbrigade. Op het eerste onderdeel behaalde zij al meteen eremetaal door een geweldige race te zwemmen in de juniorenfinale op de 200 m hinderniszwemmen. Zij behaalt een mooie zilveren medaille op het NK. In het internationale veld behaalde zij een eervolle 6 de plek. Ook op haar derde onderdeel 100 m mannekin carry with finns behaalde zij zilver.

Op zondag ging zij vrolijk verder en behaalde zij op het onderdeel 200 m superlifesaver wederom een mooie tweede plek. Met 3 zilveren medailles en 2 vierde plekken kan zij terugkijken op een zeer geslaagd Nk. Op zondag deed ook Master Jan Leijten mee namens RB Weert. Bij gebrek aan een 60+ categorie moest deze masterzwemmer zich meten met de jongere 50+ categorie. Op het onderdeel 100m rescue medley behaalde hij een geweldige 2 de plaats zowel in het nationale als internationale veld.

Tevreden keerden de zwemmers van de reddingsbrigade terug naar Weert.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.