Tristan Verheijen erelid Vurige Span

Foto door: Tim Meuwissen

Zondag 1 juli heeft menvereniging Het Vurige Span, Tristan Verheijen tot erelid van de vereniging benoemd. Deze benoeming vond plaats na afloop van een clinicdag bij Paardensportcentrum Laar.

Tijdens deze clinicdag waren diverse amazones en menners, jong en wat ouder, in actie te zien met o.a. een mini-eventing in de binnenbak, een show van Lotte van Houtert, clinics in vrijheidsdressuur en loswerkoefeningen en een tweetal menclinics gegeven door kersverse vader Tristan.

Met zomerse temperaturen van wel 30 graden ligt het buitenterrein er zonnig bij. Het publiek zit behaaglijk in de schaduw en luistert naar de uitleg en instructies. Eerst naar Lotte van Houtert met haar dressuurpaard Busted, afgewisseld door de clincs van Tristan. Met een technische wave en slalom biedt het parcours een mooie uitdaging voor de menners die, op één aanspanning na, voornamelijk recreatief mennen. Tristan besteedt veel aandacht aan de controle, het ene paard wil te snel, het andere is nog iets te voorzichtig in de aanleuning.

De eerste rondjes worden daarom in een rustig tempo gereden, zodat de menners alle aandacht kunnen richten op het rijden van soepele lijnen. Pas als de menners dat onder de knie hebben, mogen ze van Tristan versnellen. Bij de slalom worden extra pionnen ingezet tussen de hindernissen om de menners te dwingen de lussen verder naar buiten te rijden.

Na afloop zijn ze dan ook erg te spreken over de clinic. Dit wordt door de voorzitter van Het Vurige Span, Sylvia Haerkens, nog eens benadrukt tijdens de afsluiting. Ze zegt hem dat het zeer wordt gewaardeerd dat Tristan, als internationaal menner, toch de ‘gewone’ menner niet vergeet. Als recreatieve menvereniging van Laar zijn ze blij dat Tristan, die zelf ook in Laar woont, de club een warm hart toe draagt. Om dat kracht bij te zetten kennen ze hem het erelidmaatschap van de club toe.

Meer informatie en foto’s op

http://www.menteamtristanverheijen.nl
https://www.facebook.com/PaardensportverenigingLaar