(Foto’s) Burgemeester Heijmans van Weert ging zaterdag in Den Haag de strijd aan met 11 andere Nederlandse burgemeesters tijdens de eerste nationale burgemeestersbattle.

Heijmans was door de Gouverneur van Limburg voorgedragen om een les democratisch burgerschap te geven tijdens ‘PrinsjesBurger’ in Theater Diligentia. Daar lieten 12 burgemeester, van elke provincie één, zien hoe in hun stad burgerkracht is toegepast.

De lessen van de burgemeesters duurden vijf minuten en waren gericht op het MBO-onderwijs. Een aantal MBO-studenten en inwoners uit Weert ging mee naar Den Haag om Heijmans te ondersteunen. Onder leiding van politiek verslaggever Frits Wester vertelde de burgemeester over hoe de groep vrijwilligers zich ontfermde over het Syrische gezin dat 1,5 jaar zat ondergedoken in Weert.

Destijds was er veel kritiek op de aanpak van de burgemeester, maar vandaag waren er lovende woorden te horen vanuit Den Haag. De burgemeester greep naast de eerste prijs, maar oogstte bewondering bij de jury over zijn aanpak van oorlogsvraagstukken als burgemeester in vredestijd. Daarbij kreeg de burgervader een staande ovatie van het publiek in de zaal.

Bekijk een sfeerimpressie.

Bekijk PrinsjesBurger terug via Youtube

https://youtu.be/Bzl63q0veD4 (speech Heijmans vanaf 50:30)

37 REACTIES

 1. Ik wordt een beetje misselijk van de reacties op mensen in publieke functies, die steeds onder een vergrootglas van zogenaamd beter-weters beslissingen moeten nemen. Ik heb respect voor onze burgemeester en het is gelukkig ook een mens die weleens een verkeerde inschatting maakt, Ik weet bijna zeker dat diegenen die hebben gereageerd in hun leven dit soort beslissingen nooit hebben hoeven te nemen. De beste stuurlui staan aan wal en ze laten het schip zinken!

 2. Wat ik in het publiek zie zitten is geen terechte afspiegeling van de bevolking in Limburg. Wel het grootste deel van de netto-ontvangers, dat dan wel…

 3. Voor mij dient iedereen zich aan de wet te gouden, publieke functie of niet. Er zijn meer dan genoeg wetten waar ik het niet mee eens ben, maar je hebt je er toch aan te houden.

 4. Heijmans verkiest persoonlijke media-bekendheid boven het belang en welzijn vd Weertenaren lijkt het. De deelneming in diverse media-shows , baardje afscheren, eigengereid optreden bij vluchtelingen, beetje veel gedogen en toleren, voor zich uit schuiven, vingertje zwaaien en pamperen tegelijkertijd. Iedereen overtuigen van zijn bewustwording, gelijk en uitvoerige kijk op problemen mbt vluchtelingen/asielzoekers/azc bewoners.
  Zou Heijmans nou nog niet inzien, beseffen en begrijpen dat de meeste zoniet alle ellende voortkomt uit trage, tijdrekkende, telkens wederopstartende procedures, inmenging vd instanties die targetpolitiek bedrijven.
  Nee, Heijmans begrijpt er niks van. Terug naar af, terug naar de oorzaak en niet blijven stilstaan bij het bestrijden gevolgen want dan wordt het een verheiligde kruistocht die niet te winnen is en uiteindelijk meer verdeeldheid zaait en uitmondt in afkeer en afkeur.
  Maar gezien Heijmans openlijke drang en zoektocht naar mediabekendheid op slechts een item geloof ik niet dat het verstand het bij emotie gaat afleggen
  Doe de talkshows dan op persoonlijke titel en vermeldt terloops dat je nevenbij ook nog burgermeester bent van Weert.

 5. Inderdaad kun je dat bij de meesten aan hun neus zien.
  Bij sommigen waren de neuzen op en toen hebben ze er een elleboog op gezet.

 6. Helemaal mee eens. Er zijn een paar (be)oordelaars bij die de gekste van Weert zijn.
  Beoordeel zaken en mensen op basis van feiten. Afzijken is geen kunst.

 7. Misschien komt er een dag dat je het lef hebt ook je mening te geven over een onderwerp en niet steeds op een persoon die wel een mening heeft te hakken.

 8. Beste Toon,

  Ik ben het voor de volle 100% met je eens; ik denk dat ook hier geldt dat indien je de echte volksdienende kwaliteiten niet meer ziet zitten je jezelf gaat bezighouden met andere dan deze kerntaken. Ik ben van mening dat hierover best wel eens vragen gesteld zouden mogen worden door onze gekozen volksvertegenwoordigers als ze dat al durven.

 9. Polleke,jouw kwaliteit is het om iedereen af te zeiken zonder zelf een mening te hebben. Dat maakt van jou niet meer als een zinloze overbodige ordinair gebekte figurant.

 10. Nee, een mening is als jij iets kunt weerleggen met argumenten, afzeiken is geen mening. Maar waarschijnlijk kan jouw brein dit niet bevatten.

 11. Zo zie(lees) je maar weer wat voor onmachtig zielig inhoudsloos ventje zonder enige ruggegraat jij bent. Verbaal stel je niets voor en dan druip je af met je korte afzeiklontje tussen je beentjes en ga je ook nog een beetje dreigen. Jij bent gewoon niets, helemaal niets en dat besef jij nu eindelijk ook, toch. Kusje van mij, polletje.

 12. Je struikelt over je eigen uitlatingen, pollie. Ik denk dat jouw burgemeester de leeskunst, in tegenstelling tot jou overigens, machtig is.
  Uit alles lees ik dat je de grip op alles kwijt bent. Je hebt zelf geen mening, geen tegenargumenten, geen eigenwaarde, kennis en zelfkennis en bovenal kruip je weg achter de slippen vd jas van jouw burgemeester.
  Zoals ik al eerder zei en nu weer bevestigd krijg, jij stelt niets voor en bent niets anders als een afzeiker en tandeloze wegkruiper. Doe wat met je leven, man of misschien zelfs vrouw.
  Overigens mbt jouw uitnodiging in het gem.huis, ik geloof dat ik(en Ruud evt) jouw daar nooit en te nimmer zullen tegenkomen, want zoiemand als jij laten toch ,bij alle gezond verstand, niet binnen, dat besef je zelf toch ook wel, he pol.

 13. Zie je wel : dreigen, dreigen, dreigen, schelden, schelden, schelden.
  Helemaal angstig en bang een hoekje ingedrukt en niet in staat eruit te komen
  Je bent echt niets, helemaal niets en dat weet je, pol! NIETS,,
  Jij stelt echt niets voor en bent totaal zonder enige waarde,

 14. Het is bangerik niet bangerick. Zoals ik al eerder zei, jij bent niks, (voor jou is het dan nicks), je blijft niks en je wordt nooit niks. Koop veel zeep, spoel je grote mond, slik het door en ga de rest van je erbarmelijke, zin-en nutteloze leven belletjes blazen op een kleuterschool. Doei!

 15. Voordat ik het vergeet, kleuter. De avond was georganiseerd in Bibliocenter Weert en niet in het Gemeentehuis weert, kleuter. Maakt niet veel uit voor jou want daar laten ze alleen mensen binnen die kunnen lezen en argumenteren, kleuter.

 16. Nee, dit stond gewoon vermeld op WDG. Wat jij nu doet is namelijk een aanname, een domme conclusie van een kleuter. Jij lacht hiermee jezelf uit, alweer trouwens!
  Iedere keer weer verbaas je mij dat je van onsamenhangende woordjes van weinig lettergrepen een domme volzin probeert maken.
  Ga wat hersens kopen of implantaten en een woordenboek.
  Ik heb lekker tv gekeken duitsland 2 zdf, goeie krimi. Doei!

 17. Langdradig en saai!!=Toon
  afgeven op iemand met een publieke functie,je kan gewoon een gesprek aanvragen bij de gemeente als je vindt dat hij te weinig voor Weert doet!!
  Maar waarschijnlijk heb je daar het lef niet voor, en ga je hier lekker op een forum je mening ventileren.
  Als burgemeester zou ik me kapot schamen met jou als inwoner van Weert

 18. is toch weer de 2 keer dat je op mij reageert!!
  toch veel voor iemand die het niks interesseert !!
  Maar morgen weer werken op het gemeentehuis, en lachen om wat sommige mensen weer denken !! en wonderbaarlijk ook nog eens post

Comments are closed.