(Foto’s) Sterre Geenen (12) schreef onlangs een brief aan de burgemeester. Ze gaf aan dat ze veel zwerfafval in haar buurt ziet liggen. Dat wil ze samen met haar broertjes opruimen. Daarom vraagt ze of ze grijpstokken van de gemeente kan krijgen.

Het gemeentebestuur vond dit een heel goed initiatief. Graag stelde de gemeente voor Sterre en haar broertjes grijpstokken beschikbaar.

Brief aan de burgemeester


Sterre en haar broertjes Nure (10) en Mink (6) willen graag iets doen voor het milieu. Ze proberen altijd zelf hun eigen rommel op te ruimen, maar willen ook graag zorgen dat er minder zwerfafval in hun buurt Graswinkel ligt. Daarom schreef Sterre een brief aan burgemeester Jos Heijmans.

Voorbeeld voor anderen

Wethouder Martijn van den Heuvel, die over afval gaat, was meteen enthousiast: “Wat een super initiatief! Ik ben enorm trots dat de Weerter jeugd zo begaan is met het milieu en zelf actie onderneemt! Dit is een goed voorbeeld voor andere kinderen én volwassenen in Weert.”

Opruimactie


Sterre en haar broertjes hebben grijpstokken van de gemeente gekregen waarmee ze op woensdag 26 september een eigen opruimactie houden. Ze zetten hun nieuwe grijpstokken meteen in om een deel van het zwerfafval in Graswinkel op te ruimen.

Ook een initiatief?
De gemeente Weert steunt graag nog meer van dit soort initiatieven. Dus wil jij ook graag je buurt opruimen of heb je een ander idee? Laat het de gemeente weten! Stuur een mail naar [email protected]

3 REACTIES

  1. dit is een fantastisch initiatief nu nog zorgen dat renewi (van gansewinkel) de rootzooi opruimt na de huisvuil route want dan ligt er meer op straat dan anders alles wat er naast valt blijft gewoon liggen voor de bewoners

  2. Heb bij mij in de straat werkelijk nog nooit iets zien liggen nadat de containers zijn geleegd. En mocht er per ongeluk iets naast vallen dan raap ik dat op en duw het in mijn container. Besef je wel hoe goed we het hier hebben. Altijd dat gezeur in de marge.

Comments are closed.