Warm welkom voor waterskiërs

(Foto’s) Komend weekend vinden bij de IJzeren Man in Weert de Europese kampioenschappen waterski plaats. Zowel junioren als senioren strijden om de titel Europees Kampioen en hopen zo een ‘ticket’ voor het WK te winnen.

De sporters werden vandaag welkom geheten in Weert. Dit gebeurde middels een defilé door de Weerter binnenstad. De 80 circa sporters uit elf verschillende landen liepen onder begeleiding van harmonie St. Joseph Weert-Zuid door de binnenstad. Vanaf de Markt liepen ze naar het Stadhuis voor de officiële opening door wethouder Sport, Tessa Geelen.

Europees Kampioenschap

Het EK waterski wordt georganiseerd door Cable Skiclub ENTC uit Weert. Het EK is opgebouwd uit drie onderdelen: slalommen, trick-skiën en schansspringen. Bij het slalommen leggen de skiërs met hoge snelheid een vast parcours af.

Het exacte programma kun je via de onderstaande factsheet vinden. Het EK is alle dagen gratis toegankelijk voor bezoekers.

Factsheet EK Waterski (PDF)
https://iwdg.nl/2MJMWPF

Bekijk een sfeerimpressie van het warme welkom (door Theo Van de Winkel).