Antje Festival tijdens koopzondag

Koopzondag 28 oktober 2018 organiseert Centrummanagement Weert de tweede editie van het feestelijke Antje Festival. De binnenstad van Weert wordt op nostalgisch/Bourgondische wijze omgetoverd tot een grote gethematiseerde belevenis.

Weerter boegbeeld Antje van de Statie, de goedlachse vlaaienverkoopster van het station, staat centraal tijdens het evenement. Op verschillende momenten zal zij in de straten en op de pleinen vlaaitjes uitdelen aan het winkelend publiek.

Verspreid over het centrum worden bezoekers verrast met diverse ondernemersacties, bijzonder entertainment, een prachtige nostalgische kermis en diverse activiteiten. Beleef een nostalgische en Bourgondische binnenstad aan de hand van vier feestelijk ingerichte themawerelden.

Wereld van Antje

In de Wereld van Antje, gesitueerd rondom het station en hotel-brasserie Antje van de Statie, staat het oorspronkelijke Weerter vlaaitje centraal. In de Stationsstraat lees je meer over Antje bij de beeldengalerij en wordt je verrast door ludiek straattheater. In Hotel-brasserie Antje van de Statie wordt deze middag tweemaal een unieke rondleiding achter de schermen gehouden.

Wereld van Nostalgie

Leef je uit op de nostalgische kermis en laat je meevoeren in de tijden van weleer. Op de Markt staan diverse nostalgische kermisattracties en in de omliggende straten kun je naar hartenlust deelnemen aan oud-Hollandse spelen. In de Langstraat staat een levend standbeeld van een van de andere boegbeelden uit de Weerter geschiedenis, de Graaf van Horne (van voor zijn onthoofding) en kun je genieten van de jazzy klanken van de live band One Moment Please. In de straten lopen je kans de bijzondere act Het Kermispaardje tegen het lijf te lopen. In de Maasstraat staat een nostalgisch draaiorgel opgesteld.

Op de nostalgische kermis staan o.a. een authentiek vlooiencircus uit 1922 en een carrousel uit 1952. Geschikt voor de hele familie is een speciale voordeelkaart gemaakt, verkrijgbaar bij de centrale kassa op de Markt.

Wereld van Bourgondisch genieten

Proef de smaak van Weert bij lokale horeca, die uitpakken met diverse aanbiedingen en speciale festivalmenu’s. In Cwartier (het oude stadhuisgebouw) wordt de vijfde editie van de Funday Market georganiseerd, een feelgood-markt waarbij creatieve lokale ondernemers centraal staan. Bij Huupkens IJs in de Beekstraat is een wafelhoek uit grootmoeders tijd ingericht. Marcel Cyclette is een mobiele theateract van, hoe kan het ook anders, Marcel op zijn wel heel aparte bromfiets die door de straten toert.

Wereld van Muziek

Zin in een muzikaal feestje? Bezoek de Hoogstraat, het puntje van de Oelemarkt en het St. Raphaëlpad voor diverse muzikale optredens. Zo zal Minnezanger z’Amour vanaf zijn bijzondere paard de mooiste klanken ten gehore brengen. De act Melodie uit Nostalgie is een combinatie van traditioneel draaiorgelmuziek met verrassend straattheater. Op het Raphaëlpad vindt ter gelegenheid van het RICK Jubileumfestival een bijzonder concert plaats door stadsbeiaardier Frank Steijns en toetsenist Eric Kessels. Daarnaast loopt Kepel Um Te Bäöke een feestelijke ronde door de gehele binnenstad.

Meer info over Antje Festival en de programmaplattegrond zijn te vinden op www.antjefestival.nl.