Lokaal Centrum glasvezel buitengebied

Algemeen Nederweert Regio Reageer 1 min. leestijd

Nederweert – (Foto’s) Op de hoek van de Banendijk en de Leveroysedijk in Nederweert-Eind is afgelopen vrijdag het eerste lokaal centrum van het glasvezelnetwerk in Noordwest Limburg geplaatst. Aannemer SPIE heeft in een halve dag het betonnen huisje van 7,5m2 opgezet.

1700 verbindingen

Het lokaal centrum (LC) is een belangrijk verdeelpunt in het glasvezelnetwerk. Ruim 800 huishoudens kunnen direct op het LC worden aangesloten voor hun glasvezeldiensten. Daarnaast voorziet het LC indirect nog eens ruim 900 huishoudens in Nederweert van een internetverbinding via twee straatkasten.

De kabel met het hoofdsignaal komt bij dit LC het gebied binnen. Vanuit het LC in Nederweert gaat deze kabel door naar het volgende LC in Egchel.

[nggallery id=’7288′]

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie