Foto via: Amnesty International

Ook dit jaar doet Amnesty Weert weer mee aan de jaarlijkse wereldwijde schrijfactie voor gewetensgevangenen en mensenrechtenverdedigers. Dit keer staan acht vrouwelijke mensenrechtenactivisten in de schijnwerpers.

Ze schrijven dit jaar voor Atena Daemi uit Iran, de vermoorde Marielle Franco uit Brazilië, Nonhie Mbuthuma uit Zuid-Afrika, Geraldine Chacon uit Venezuela, Nawai Benaissa uit Marokko, Pavitri Manjhi uit India, Gulzar Duishenova uit Kirgizië en Vitalina Koval uit Oekraïne.

Je bent van harte welkom om op zondag 9 december – ter ere van de internationale Dag van de Mensenrechten – voor deze vrouwen te komen schrijven. Papier, pennen, voorbeeldbrieven, briefkaarten en koffie/thee liggen en staat voor je klaar.

Je bent tussen 10.00 uur en 20.00 uur welkom in een bijgebouw van het Franciscushuis gelegen aan Biest 43a.