Glasvezel voor ‘Weerter Boulevard’

Algemeen Weert Reageer 2 min. leestijd

Dinsdagmiddag werd de daadwerkelijke aanleg van het hoogwaardige glasvezelnetwerk voor het bedrijventerrein “Weerter Boulevard” (Roermondseweg, Moesdijk e.o.) op een feestelijk wijze zichtbaar gemaakt. Wethouder Martijn van den Heuvel zette samen met de initiatiefnemers de schop in de grond bij Autobedrijf Coumans-Hompes.

Het glasvezelnetwerk zal, wanneer de omstandigheden meewerken eind eerste kwartaal, begin tweede kwartaal 2019 worden opgeleverd en zal dan beschikbaar zijn voor de bedrijven, welke via het afsluiten van een abonnement hebben bijgedragen aan de haalbaarheid van dit project.

Partner

Parkmanagement is medio 2017 gestart om een geschikte partner te vinden om een glasvezelnetwerk aan te leggen op het bedrijventerrein aan de “Weerter Boulevard”. Na uitvoerig onderzoek werd CBizz geselecteerd en gestart met de communicatie richting de ruim 100 op het terrein gevestigde bedrijven.

Medio augustus 2018 kwam, met dank aan alle inspanningen van het bestuur van de bedrijvenvereniging, de gemeente Weert, Parkmanagement en CBizz, de businesscase rond. Hierdoor kon CBizz van start met de engineering en het verder in detail schouwen van het terrein en de locaties voor het vergunningentraject.

Met de komst van het netwerk is er ruimte voor aantrekkelijke geprijsde abonnementen en is glasvezelinternet niet alleen weggelegd voor enkele ondernemingen tegen torenhoge kosten. Voor de bedrijven welke nog niet zijn ingestapt is er goed nieuws. Bedrijven welke tijdens de aanlegperiode alsnog besluiten om een abonnement af te sluiten, krijgen een korting van 50% op de activeringskosten.

Verheugd

Parkmanagement Weert is erg verheugd datdinsdag 4 december via het zogenaamde ‘schop in de grond’- moment het laatste Weerter bedrijventerrein ontsloten werd door een hoogwaardig, open glasvezelnetwerk. Hiermee zijn alle bedrijventerreinen in Weert ontsloten door minimaal één glasvezelleverancier en kunnen ondernemers kiezen uit meerdere providers.
[nggallery id=’7320’]

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie