Goud & zilver voor ReddingsBrigade

Zaterdag 15 december vond de jaarlijkse Oudjaarswedstrijd van de ReddingsBrigade Weert in zwembad “De IJzeren Man” plaats.

Tijdens deze internationale wedstrijd met ploegen uit Nederland en Duitsland werden diverse onderdelen gezwommen zoals het ring- en popvervoeren, de wisselslagestafette, het popduiken en de lijnredding. Alle onderdelen werden in teams van 4 personen gezwommen met daarin centraal natuurlijk de sport Zwemmend Redden.

Het meidenteam van Weert in de klasse 12 t/m 14 jaar sloot dit wedstrijdjaar in stijl af met een verdiende 1e plaats en de meiden gingen trots met de gouden medailles naar huis. De jongens in deze leeftijdsklasse zwommen in een spannende wedstrijd naar een mooie 6e plaats. De jongste deelnemers van Weert, in de klasse 9 t/m 11 jaar, gingen ook de strijd aan. Voor drie van de vijf jongens was dit de eerste teamwedstrijd, maar dat maakte niet uit, want na een mooie wedstrijd eindigden ze op de 2e plaats. Ook de meisjes in deze categorie lieten meteen van zich horen. Hoewel ze zenuwachtig waren, omdat dit voor twee van hen de eerste teamwedstrijd was, waren ze een sterke concurrent voor de andere teams en mochten ook zij het zilver mee naar huis nemen. Daarmee was het een spannende, maar zeer geslaagde middag voor de jonge zwemmers.

Op zaterdag 12 januari 2019 zijn de junioren, senioren en masters aan de beurt tijdens de Nieuwjaarswedstrijd en zullen zij bepalen, wie het totaalklassement van deze beide wedstrijden gaat winnen.