Winst voor hiphopteam Synergy

Algemeen Kampioenen Onger os Sport Reageer 3 min. leestijd
Foto via: Dansschool Fresh

De meiden uit Hiphopteam Synergy van Dansschool Fresh hebben voor het eerst een belangrijke hiphop wedstrijd gewonnen in Veldhoven. Het team bestaat uit 13 meiden uit Weert, Nederweert, Ell en Ospel in de leeftijd van 12 t/m 18 jaar.

Afgelopen zondag namen de meiden het op tegen andere teams uit bijvoorbeeld Zevenaar, Zwolle, Etten-Leur, Roosendaal, Stein en Arnhem. De hiphopteams binnen Fresh vallen de laatste tijd steeds vaker in de prijzen. Vorig seizoen werd afgesloten met een podiumplek en een aantal weken geleden werden ze 3e in Maaseik bij de competitie ‘Dancewaves’.

Veel trainen

Wekelijks trainen ze 2,5 uur samen bij Fresh in Weert onder leiding van coach Djordy Vogel. Buiten deze verplichte trainingen zijn veel van deze meiden wel tot 10 uur per week aan het werk om hun niveau op te krikken. De dansers doen jaarlijks mee aan verschillende wedstrijden. De wedstrijd van afgelopen weekend was volgens coach Djordy de zwaarste van het seizoen.

Het behalen van de eerste plek was voor de meiden dan ook een echte ‘dream come true’.

UDO Championships

UDO, ook wel bekend als de United Dance Organisation, is ’s werelds grootste internationale dansbond, met vestigingen op alle continenten. UDO heeft danscompetities op nationaal en internationaal niveau en organiseert wereldkampioenschappen.

Een wedstrijd winnen bij deze organisatie is voor de dansers van Fresh een grote prestatie en tot op heden is het altijd een droom van de dansers geweest. Nog nooit eerder had Synergy een podiumplek bij UDO. Vorig jaar werden ze op dezelfde wedstrijd 7e en werd dit al gezien als een overwinning.

Plaatsing Europees- of wereldkampioenschap

Vaak is het winnen van één van de landelijke voorrondes al genoeg om je te plaatsen voor het NK en het EK. Of ze nu al genoeg punten hebben en of de dames hier aan zullen deelnemen is nog niet bekend.

Dit seizoen zullen de meiden nog tot mei wedstrijden blijven doen in Nederland en België. Ze kunnen nu nog even van hun rust genieten maar na de vakantie wordt er weer hard getraind voor de volgende wedstrijden.

Foto via: Dansschool Fresh

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie