Werthaboulevard wordt verlengd

Aan de Industriekade van Weert wordt momenteel gewerkt het nieuwebouwproject ZuytWillemsvaert met half vrijstaande woningen met patiotuin, ruime appartementen, watervilla’s en stadswoningen. Met het oog op deze ontwikkelingen is in het verleden de naam Werthaboulevard door het college van B&W vastgesteld.

De huidige Werthaboulevard loopt van Bassin tot de (voormalige) Energiestraat. In de gewenste situatie wordt de Energiestraat op een andere plaats gesitueerd en begint de Industriekade vanaf huisnummer 18. Door het inkorten van de Industriekade en daarmee het verlengen van de Werthaboulard kunnen de nieuwe woningen aan de Werthaboulevard genummerd worden.

Het college van B&W heeft recentelijk ingestemd met deze verlenging van de Werthaboulevard. Met deze aanpassing krijgt de gemeente eenheid in de nieuw te bouwen woningen. Er hoeven geen burgers of bedrijven “administratief te verhuizen”.