Onlangs werd bekend dat in Weert geen China Hotel wordt gebouwd tegenover de Poort van Limburg. Uit een peiling onder de bezoekers van dit platform blijkt dat een meerderheid dat ook niet erg vindt.

Er komt geen China hotel in Weert

Dat vind ik jammer
652 stemmen (30.20%)

Dat vind ik niet jammer
1.507 stemmen (69.80%)

13 REACTIES

 1. Het is ongelofelijk dat er hier mensen zijn (vnl. politici) die denken dat Weert een “zusterstad” van Hangzhou is. Dat die Chinezen dit doen om met een wederzijds belang voor ogen en Weert dus steun krijgt in zaken als een hotel of de plaats waar Alibaba z’n distributiecentrum gaat vestigen. Hangzhou heeft 40 miljoen inwoners; Weert 0,4% daarvan. Dat is 1 forse flat in Hangzhou.
  Jack Ma van Alibaba, met een omzet van 40 miljard (dat is 1 miljoen per Weertenaar) heeft nog nooit van Weert gehoord…
  Het enige belang dat Chinese bedrijven en politici hebben is hun eigenbelang. Leren van de Europeanen en dan vervolgens zelf de vruchten ervan plukken.
  Ik heb de afgelopen jaren veel mensen en bedrijven uit Hangzhou gevraagd of ze ooit van Weert gehoord hadden, ben zelf een aantal keren daar geweest, maar nog nooit iemand getroffen die Weert kent. That’s weird.
  Kortom; Gemeente Weert, wordt wakker… De meeste dromen zijn bedrog!

 2. Zouden de verkapte vakantiereisjes daarmee ook van de baan zijn. Weelde went anders snel! Misschien dat Noord-Korea interessante toekomstige mogelijkheden in zich heeft.

 3. spreken jij zoals zei wel engels!!
  Gelukkig spreken heel veel Chinezen Engels. Ik dacht dat je wel zou begrijpen dat dit een woordgrapje was; “That’s weird” klinkt als (op z’n Weerts) “det ès Wieërt” dus mijn conclusie was; “dat is Weert”.

 4. Gelukkig spreken heel veel Chinezen Engels—> zwetser!!
  ze spreken het niet en kunnen het ook niet lezen.
  Kom er regelmatig,(Taiwan) en net als dialect is chinees of Mandarijn.
  een taal die op klanken draait. vandaar dat ze heel slecht zijn in engels.

 5. “Ik heb de afgelopen jaren veel mensen en bedrijven uit Hangzhou gevraagd of ze ooit van Weert gehoord hadden, ben zelf een aantal keren daar geweest, maar nog nooit iemand getroffen die Weert kent. That’s weird.”
  spreken jij zoals zei wel engels!!

 6. Hangzhou inderdaad 9,5 miljoen inwonens, provincie Zhejiang 57,3 miljoen inwonens… Ik denk dat Lei een oude Wikipedia pagina voor zich heeft 🙂

  Maar verder ben ik het wel eens met Lei’s argumenten.

 7. Heb ik dus geluk gehad dat ik in m’n 20 jaar samenwerken met honderden Chinezen, m’n meer dan 40 reizen naar China en de vele dagelijkse mails, toch in het Engels heb kunnen communiceren met deze mensen.
  In de zakelijke wereld in China werken heel veel mensen die universitair geschoold zijn in het Engels en perfect Engels lezen, schrijven en kunnen verstaan; het praten is soms moeilijker vanwege de tongval.
  Misschien kun je proberen je Nederlands te verbeteren want 3 fouten in 1 zin van 6 woorden is nogal wat…
  “spreken jij zoals zei wel engels!!”
  Spreek jij zoals zij wel Engels…
  Ik probeer vriendelijk te blijven en ga niet iemand uitmaken voor zwetser als iemand een andere mening of ervaring heeft.

 8. nog steeds een zwetser!! van heel veel chinezen die Engels spreken naar alleen die universitair geschoold zijn!!
  dus waarschijnlijk minder dan 0,4%.
  beetje kromme beredenering kan ik ook: alle chinezen zijn rijk,(tenminste die ik ken want die hebben allemaal een jacht)

  en om ff terug te komen op: “Misschien kun je proberen je Nederlands te verbeteren want 3 fouten in 1 zin van 6 woorden is nogal wat.” ben een expat kom oorspronkelijk uit het UK.

  kortom—> zwetser

 9. Typisch chaffaunische van het weerter volk.
  Een enkel spelfouten als expat! En ze vallen erover.
  Weert is een goed voorbeeld dat je beter niet in je eigen familie kan trouwen daar krijg je afwijkingen van

Comments are closed.