Eerste Tiny Forest van Weert aangelegd

Algemeen Weert Reageer 2 min. leestijd

(Foto’s) In de wijk Moesel hadden ze vrijdag de primeur. Leerlingen van Brede School Moesel hielpen onlangs tijdens een interactieve middag bij het opstellen van een schetsontwerp voor een Tiny Forest.

Het minibos ter grootte van een tennisbaan werd vandaag aangelegd op een steenworp afstand van de school. Dit gebeurde in het bijzijn van gedeputeerde Hubert Mackus van de provincie Limburg en wethouder Geert Gabriels van de gemeente Weert. Nadat de eerste boom was geplant werd ook het naambord onthuld. Daarna mochten de kinderen zelf aan de slag met de aanplant.

Een Tiny Forest biedt kinderen en buurtbewoners weer de kans op een laagdrempelige manier gebruik te maken van groen in de buurt. Ook is het een middel om hittestress, luchtvervuiling, een dalende biodiversiteit en wateroverlast te bestrijden. Het Tiny Forest project is een initiatief van IVN Natuureducatie.

Geert Gabriëls, wethouder biodiversiteit: “Wij willen in Weert meerdere Tiny Forests aanleggen. Daarvoor stellen we geld beschikbaar. Ook zijn we in goed overleg met de provincie voor een bijdrage. Ik ben blij dat het IVN, samen met scholen, er dit jaar in Weert twee gaat aanleggen, in Moesel en in Leuken. En daarna volgen er meer.”

Bekijk een sfeerimpressie.

[nggallery id=’7652′]

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

🍕 Pizza met 30% korting? Klik hier voor de kortingscode.

Deel dit bericht
Geef reactie