Leerlingen leggen Meesterproef af

(Foto’s) Op vrijdag 22 maart 2019 stond voor zes leerlingen van Het College de Meesterproef op het programma. De Meesterproefdag is het schoolexamen van het vak ‘Onderzoeken & Ontwerpen’ en vormt de eindfase van het laatste project voor de examenleerlingen van het Technasium.

Na een intensieve projectperiode van 9 maanden presenteerden de leerlingen de resultaten van hun onderzoeken aan de docenten en directie van school, opdrachtgevers en andere geïnteresseerden zoals ouders van de studenten.

Huib Baetsen had zich verdiept in de Champions League en zocht uit hoe de uitkomsten en puntentelling van de toernooien geoptimaliseerd kon worden.

Benke Roost en Vere Verdonschot waren op onderzoek gegaan welke verschillende vormen van hersentumoren en de gevolgen die ontstaan als sommige hersenfuncties niet goed meer functioneren. Na het onderzoek stelde zij zich de vraag: wat zou er verbeterd kunnen worden aan de diagnose of behandeling van de brughoektumor waardoor ze de prognose positief kunnen beïnvloeden.

Mijna Vos verdiepte zich in het verbeteren van zwemprotheses en het gebruik ervan om spierafbraak in de stomp te voorkomen na een amputatie. Het uiteindelijke doel van haar opdracht was om een zwemprothese voor iedereen betaalbaar te maken.

Jochem Weekers en Matthijs van Mierlo verdiepte zich in het voertuig van de toekomst en de ontwikkelingen op gebied van duurzame energie. Het uiteindelijke doel was om een toepassing te vinden van een duurzame brandstof die vervolgens ingezet kan worden bij een voertuig.

Voor de aanwezigen waren het 4 pittige onderwerpen en de uitdaging van de studenten was dan ook om het zo duidelijk mogelijk te presenteren. Na afloop van iedere presentatie werden de opdrachtgevers en experts bedankt voor hun steun en kennisneming die zij genoden hebben bij de onderzoeken.