Acht leerlingen doen Meesterproef op Het College

Algemeen Uitgelicht Weert Reageer 1 min. leestijd

Op vrijdag 17 maart 2023 staat voor acht leerlingen van Het College Weert de Meesterproef op het programma.

Op deze dag ronden de leerlingen het vak ‘Onderzoeken & Ontwerpen’ af; de eindfase van het laatste project van de examenleerlingen van het Technasium. Om dit te realiseren hebben de examenleerlingen alle vaardigheden die hen aangeleerd zijn tijdens hun middelbare schoolcarrière, ingezet. Hierbij geven de leerlingen een presentatie aan zowel de opdrachtgever(s) als aan het publiek, wat zal dienen als het einde van hun project.

Opdracht

Voor de Meesterproef zochten de leerlingen naar een geschikte opdracht en naar een opdrachtgever met een bèta-technisch probleem. Na het formuleren van de opdracht, hebben zij een bepaalde tijd gekregen om onderzoek te verrichten, waarbij ze door proefondervindelijk onderzoek de benodigde resultaten probeerden te behalen. Op vrijdag 17 maart mogen de leerlingen, na driekwart jaar, eindelijk het eindresultaat presenteren.

Deelnemers

Een overzicht van de deelnemers en de titel van hun Meesterproef:

  • Lotte van Seggelen & Daan Dierick: “Spasticiteit”
  • Pleun Immers, Janneke Neeskens, Anke van Goor & Frederieke Adams: “De huidziekte Epidermolysis Bullosa”
  • Roham Koohestani: “Bias – a synthetic data methodology for analysis and minimization”
  • Elke van Seggelen: “eMarimba”

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie