Medailles voor ReddingsBrigade Weert

(Foto’s) Zaterdag 30 en zondag 31 maart vond in Vlissingen het Nederlands Kampioenschap Lifesaving voor teams plaats. De zwemmers t/m 14 jaar gingen op zaterdag van start, de oudere zwemmers op zondag.

Op zaterdag verschenen namens ReddingsBrigade Weert drie teams aan de start. De jongste zwemmers en zwemsters t/m 11 jaar vonden het erg spannend, zeker omdat het voor de meeste hun eerste Nederlands Kampioenschap was. De meisjes zwommen goed en behaalden op een aantal onderdelen zelfs een 2e plaats. Uiteindelijk werden zij in het totaalklassement net 4e. De jongens in deze categorie zwommen een constante wedstrijd en zij mochten aan het einde de zilveren medailles gaan ophalen.

De zwemsters in de categorie t/m 14 jaar konden tijdens de wedstrijd hun kansen moeilijk inschatten, omdat ze in de langzamere serie zwommen. Daar eindigden ze een aantal keer als eerste en dat was genoeg om in het totaalklassement op een 3e plaats te eindigen en met het brons naar huis te komen.

Op zondag verschenen er ook drie teams aan de start. De jongens t/m 18 jaar streden mee om het eremetaal en zij hadden succes, want ze mochten aan het einde van de wedstrijd het brons voor de 3e plaats gaan ophalen. De meiden t/m 18 jaar zwommen mee in de strijd om de 1e plek. In het totaalklassement eindigden ze uiteindelijk op een verdiende 2e plaats en zij brengen het zilver mee naar Weert. De senioren heren zwommen prima in het sterke deelnemersveld en behaalden een mooie plek in het totaalklassement.

Ook op het laatste onderdeel van deze dag, dat niet in het totaalklassement telt, werd een podiumplek bemachtigd. Danique en Dyonne Klomp behaalden bij de Line Throw een 3e plaats.