Onstuimig weekend Weerter turners

Algemeen Sport Weert Reageer 7 min. leestijd

Afgelopen zaterdag 16 maart werd de eerste kwalificatiewedstrijd gehouden voor 1e divisie pupillen. Daarna was het de beurt voor de kwartfinales van de turners uit de 2e divisie instap en pupil. Op zondag 17 maart was er voor de 2e divisie jeugd heren alweer de tweede kwalificatiewedstrijd. Als laatste hadden de 1e divisie senioren hun eerste kwalificatiewedstrijd. Deze wedstrijden werden gehouden in Sportcomplex Koning Willem Alexander in Hoofddorp.

Met wisselende resultaten naar de halve finale

Zaterdagmorgen begonnen de 1e divisie pupillen Roel Geerlings en Thijn van der Heijden aan hun eerste kwalificatie. Roel begon heel sterk aan de wedstrijd en turnde een complete strakke oefening. Bij voltige werd er streng gejureerd, ondanks dit en een val was er een mooie zesde plaats op dit toestel. De ringen en sprong gingen gewoon perfect. Op brug en rek slopen er toch weer wat foutjes in. Uiteindelijk werd Roel 10e.

Dit was de eerste keer dat Thijn op een nationale wedstrijd mocht uitkomen voor Tensor. Hij liet een mooie serie op vloer zien waar nog genoeg ruimte is om te groeien. De sprong en brug werd netjes geturnd en het harde werken wierp zijn vruchten af, alles ging goed. Op de rekstok lukte helaas zijn losom-slinger niet waardoor hij een beetje teleurgesteld was. Ondanks de wisselende resultaten in de oefeningen zijn zowel Roel als Thijn door naar de halve finale welke over twee weken in Purmerend gehouden wordt.

Van hoopvol naar ongeloof

Na een hoopvolle start van het voorseizoen reisden de 2e divisie turners vol goede moed af naar hun kwartfinale. Alle instappers waren netjes geplaatst voor de kwartfinale maar wisten ook dat nu alles heel erg goed moest gaan om een plaatsje te veroveren in halve finale. Alle drie de heren Kiano van der Laar, Pim Kirkels en Thomas de Leeuw hebben gestreden voor wat ze waard waren. Pim kwam het dichtst bij de halve finale met een 12e plaats met een super score op sprong en strakke oefeningen. Kiano had een beetje pech met zijn leertjes voor de rekstok maar verder zijn netste oefening laten zien. Voor Thomas was dit zijn eerste verre wedstrijd. Hij had zijn zenuwen redelijk in bedwang en heeft in zijn oefeningen erg goed zijn best gedaan.

In de andere baan zaten de pupillen Sef Jungheim en Wouter van den Brandt. Tijdens de plaatsing was er heel netjes geturnd waardoor de verwachtingen hier toch best wel hoog waren.

Bij Sef ging het helaas al mis bij het eerste toestel brug. Door een kostbare fout mistte hij 3 punten. De rest van de oefeningen werden netjes geturnd met hier en daar wat kleine foutjes. De in het begin opgelopen achterstand bleek op het einde niet meer te overbruggen. Hij kwam hier deze punten te kort om door te gaan naar de volgende ronde.

Bij Wouter begon het goed op brug, maar sloeg het noodlot toe op rekstok. Door een fout in de timing kwam stil te hangen. Hij herpakte zich en turnde zijn oefening met een salto (voor de eerste keer alleen!) uit. Helaas verloor hij hier dik 2 punten kostbare punten. Hierna verliepen de oefeningen stroef. Hij deed erg hard zijn best maar het lukt niet meer. Helaas is Wouter ook niet door naar de volgende ronde.

Standvastig optreden Jonah

Op zondagmorgen mochten de 2e divisie jeugd turners Jonah Franzen, Kaj Peek en Kay Driessen aantreden. Nauwelijks hersteld en bekomen van de eerste wedstrijd afgelopen weekend in Amsterdam stonden zij nu alweer klaar voor de tweede kwalificatiewedstrijd.

Jonah turnde net zoals vorige week een ijzersterke wedstrijd. Met op drie toestellen, vloer, sprong en brug een score boven de 11 punten en een tweede plaats aan de rekstok kan hij tevreden terugkijken met een uiteindelijke 8e plaats. Kay had een minder voortvarende wedstrijd. Zijn scores op voltige en ringen bleven wat achter door hier daar wat kleine foutjes en hupjes. Hij maakte dit goed met mooie scores op vloer en rekstok wat hem uiteindelijk op de 13 plaats bracht. Zondag had Kaj het geluk niet aan zijn zij. Op zowel voltige als rekstok moest hij een val incasseren en werd hiervoor zeer streng bestraft. Ondanks dat op de oefeningen brug en ringen een mooie verbetering heeft laten zien kwam hij deze klap niet meer te boven. Hij werd uiteindelijk 19e. Op 31 maar mogen de mannen hun laatste kwalificatie turnen in Purmerend.

Eerste optreden 1e divisie senioren

In de laatste wedstrijd van het weekend kwamen Don Lamers en Jasper Versantvoort in actie. Beide mannen turnen voor het eerst op dit 1e divisie niveau. De wedstrijd begon op voltige. Hier liet Don een prachtige oefening met tegenschaar zien. Jasper moest op zijn favoriete toestel helaas twee vallen incasseren. Op ringen werd heel strak geturnd door beide mannen, ze zaten goed in de wedstrijd. Helaas moest Don na zijn sprong oefening wat gas terugnemen omdat zich bij hem een oude blessure opspeelde. Op de brug werd prachtig geturnd, met als hoogtepunt de dubbelsalto afsprong van Jasper. Op rekstok gingen de heren ook los en Don liet hier zijn nieuwe Weiler zien. Helaas moest door zijn blessure de vloer aan zich voorbij laten gaan. Jasper turnde zijn vloeroefening en kon tevreden terugkijken. Uiteindelijk werd Jasper 11e en Don 15e in deze eerste kwalificatie.

Voor meer info www.tensorturnenweert.nl of https://www.facebook.com/tensorturnenweert.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie