Vorige week werd bekend dat er in de omgeving Weert, Nederweert, Heythuysen en Roggel Biezunjere eieren verstopt lagen. Waar haalde de paashaas deze eieren en wie viel er in de prijzen?

De actie was duidelijk: er liggen maar liefst 28 eieren verstopt in de regio. Vind je een ei? Kijk dan op het ei wat je hiermee moet doen. De Biezunjere eieren diende je in te leveren bij Bakkerij Heerschap of een van de 6 Jumbo Heerschap winkels.

Dat de inwoners van deze dorpen echte speurders zijn blijkt: alle eieren zijn gevonden! Vanochtend werd het achtentwintigste en daarmee het laatste Biezunjere ei ingeleverd. Alle gelukkige vinders ontvingen tegen inlevering van het gevonden ei, een cadeaubon!

De naam ‘Biezunjer’

De eieren zijn vernoemd naar de Biezunjerproducten van Bakkerij Heerschap. Bij de ambachtelijke bereiding van deze producten gaan de bakkers terug naar de basis: puur brood, zoals het ooit bedoeld is! Het brood dankt zijn naam dus aan de bijzondere bereiding.

Fruitwater (door de bakkers gemaakt uit een natuurlijke gisting van fruit en water) wordt gemengd met bloem. Door dit te mengen, ontstaat er desem. Aan de desem wordt extra bloem en water toegevoegd en dat vormt samen het deeg. De bakkers kneden het deeg lang en goed en daarna volgt een lang rijsproces. Uiteindelijk gaat het brood de speciale vloeroven in en komt het er luchtig en knapperig uit.