Week van het Nederlandse bier

Vanaf donderdag gaat de landelijke Week van het Nederlandse bier van start. Dit laten ze bij de Weerter Stadsbrouwerij dit niet voorbij gaan. Zo zijn we vertegenwoordigd bij de opening in de Grote Kerk in Den Haag, doen we mee met de Mega Collaboration en houden we zaterdag 25 mei open deur tijdens de landelijke brouwerijdagen.

Mega Collaboration

Voor het eerst heeft Craft, de vereniging voor onafhankelijke brouwers van Nederland, een Mega Collaboration Brew georganiseerd. Maar liefst 37 brouwerijen vonden het een te gek idee om hier mee aan de slag te gaan. Hieruit zijn 17 groepjes gevormd die ieder met een speciale opdracht aan de slag gingen. Dit waren opdrachten als “Mout mout, let it all out”, “Bleker dan bleek”, “Zuur en hoppig” of “Kneiterdroog”. Deze unieke samenwerking heeft 17 mooie speciale bieren tot gevolg gekregen. Benieuwd?

Vanaf vrijdag 17 mei zijn deze bieren her en der in het land te verkrijgen. Bij de Weerter Stadsbrouwerij krijgen ze er vanaf vrijdag ook 5 op de tap. Dit zijn:
– Grab ‘m by the Pina (Jopen en Kraft), 6,7%, Piña Colada Milkshake IPA
– Grain idee (100 Watt en VandeStreek), 6%, Met 10 verschillende granen
– Gouwe doesj (van Moll en de Prael), 5,1%, Golden Ale van Neerlandse bodem
– Anna Maria (Kaapse Brouwers en Crooked Spider), 4,5%, Kölsch
– Zoorproem (in de Nacht en Brouwschuur), 5,5%, Sour ale, frambozen, druivensap en champagnegist.

De collaboration van in de Nacht en de Brouwschuur is te verkrijgen bij Stadsbrouwerij Eindhoven, Rockin’ Ludina Brewery, Het Brouwdok, Jopen, Van Moll, Gooische Bierbrouwerij, Axes Castellum kloosterbier. Kom en ga proeven vanaf vrijdag, een mooi begin voor de week van het Nederlandse bier!

Open Brouwerijdagen

Zaterdag 25 mei staan de deuren naar de brouwerij voor jullie open van 14 tot 17 uur. Er is de mogelijkheid om zelf tussen de ketels te snuffelen of aan te sluiten bij een van de rondleidingen. Natuurlijk is het proeflokaal geopend om dit bezoek te complementeren met een heerlijk drankje.