Stadsprins Ruud I leest in het dialect voor op Brede School Markeent

Algemeen Dialect Uitgelicht Vastelaovendj Reageer 2 min. leestijd

Vandaag bracht stadsprins Ruud I een bezoek aan Brede School Markeent. Hij nam de tijd om voor te lezen, wat onverwacht uitgroeide tot een klein feestje. De ochtend vol voorleesplezier eindigde zelfs in een vrolijke polonaise door het schoolgebouw.

In groep 7a, de klas van juf Helen, mochten de leerlingen deze hoogheid en zijn drie adjudanten verwelkomen. Stadsprins Ruud I kwam voorlezen ter gelegenheid van De Nationale Voorleesdagen 2024, die vandaag van start gingen. Met verve las de stadsprins voor uit het sprookjesboek ‘Juul, de kleine kwânte kwakkert’, gehuld in het Weerter dialect.

Vragenvuur

Na het lezen nam de hoogheid deel aan een vragenvuur van de nieuwsgierige leerlingen. Vragen zoals “Hoe word je prins?”, “Hoe vaak kun je prins worden?” en “Wat is het leukste feest tijdens de Vastelaovendj?” werden enthousiast beantwoord. Daarna deelde Ruud I enkele anekdotes, waaronder het opmerkelijke feit dat hij twee keer zijn telefoon in het water heeft verloren, wat de leerlingen met verwondering aanhoorden.

Als blijk van waardering voor de getoonde aandacht en enthousiasme, bracht de stadsprins een klein geschenk mee voor de leerlingen: een polsbandje met zijn devies erop. Ook juf Helen had op haar beurt een smakelijk cadeau voor de prins en zijn adjudanten meegebracht, als dank voor hun tijd en enthousiasme.

Vastelaovendj vör ederein

Ruud I benadrukte het recht van iedereen om Vastelaovendj te vieren met zijn devies: “Vastelaovendj vör ederein, dao drejtj ’t um!” Hij maakte zijn woorden waar, want op Markeent kon iedereen genieten van zijn aanwezigheid tijdens deze speciale dag.

Bekijk een sfeervideo: https://youtu.be/QxkkK6TUV3U

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie