Jubileum-editie RommelRoute Leuken

Algemeen Weert Reageer 3 min. leestijd

In 2013 was er groot nieuws in Weert: in de wijk Leuken werd de EERSTE RommelRoute georganiseerd. Het bleek een succesformule. Zo’n 250 bewoners boden op hun oprit/tuin hun tweedehands spulletjes te koop aan en op centrale plekken ontmoetten mensen elkaar, dronken een drankje en nuttigden gezellig een hapje. Ook de kinderen hoefden zich niet te vervelen, voor hen waren er allerlei activiteiten. De jaren daarop groeide het aantal deelnemers.

Inmiddels hebben al 300 bewoners zich aangemeld en bewoners van Leuken kunnen zich nog opgeven. Het RommelRoute concept heeft inmiddels navolging gevonden in verschillende wijken en dorpen in de omgeving. Dit jaar organiseert wijkraad Leuken op zaterdag 29 juni haar 5e jubileum RommelRoute in de wijk met aansluitend een geweldig Pleinfeest rondom het IKC (school) aan de Middelstestraat.

Programma

Om 10.00 uur start de RommelRoute en kan iedereen weer koopjes scoren bij de vele deelnemers aan huis of bij de kofferbakverkoop en kinderbraderie op het centrale plein. Voor de kleintjes is er een kleurwedstrijd, springkussens, suikerspinkraam en ijs. De oudere jeugd kan zich uitleven tijdens de WLAN-party (eigen computer meenemen), op het pannaveldje en laser gamen bij scouting St. Job. Ouders kunnen de hele dag door genieten van een drankje en een hapje onder het genot van muziek van DJ Random op het Horecaplein.

Om 11.30 uur wordt de Herinneringsmuur Leuken officieel onthuld door wethouder, en oud bewoner van onze wijk, Geert Gabriëls. Na afloop kunnen belangstellenden de historische film over Leuken bekijken in het IKC.

Om 16.00 uur start een denderend Pleinfeest met livemuziek van Von & Ome Wullum. Voor de jeugd worden films getoond in de bioscoop. Vanaf 20.00 uur wordt het feest voortgezet in café Jonas waar een bekende DJ uit de regio zijn set zal draaien. Ook de senioren van Leuken en daarbuiten worden niet vergeten.

Op zondag 30 juni is er voor de eerste keer een ontmoetingsochtend met koffie en vlaai. Om 10.30 uur zijn zij van harte welkom in het IKC.

Kom op de fiets

Gezien de te verwachten drukte worden bezoekers aan de RommelRoute en Pleinfeest gevraagd om zoveel mogelijk te voet of met de fiets te komen. Automobilisten worden verzocht zoveel mogelijk op de parkeerplaatsen op het St. Jobplein en de Sportstraat (achter het Luuëkerpârk) te parkeren.

Voor meer informatie kijk op https://www.wijkraad-leuken.nl/rommelroute/home/. Like de Facebookpagina #LeukenWeert of volg ons op Twitter @LeukenWeert of Instagram voor het laatste nieuws.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

🍕 Pizza met 30% korting? Klik hier voor de kortingscode.

Deel dit bericht
Geef reactie