Restaurant Amusant stopt

Algemeen Economie Weert Reageer 3 min. leestijd
Foto door: MOODZ fotografie

Na vier succesvolle jaren sluit restaurant Amusant in Weert in oktober de deuren. Eigenaren Sharon Hendriks en Mark Horsten volgen hun hart en gaan hun beproefde restaurantconcept – een ode aan de amuse – in cateringvorm op locatie aanbieden. Daarmee keren zij terug naar hoe het in 2010 begon: het verzorgen van culinaire feestjes op elke gewenste plek. “Dat geeft ons energie. De smaak van Amusant nemen we mee.”

In 2015 zocht het horecapaar een locatie om zijn gerechten te bereiden en te experimenteren met nieuwe, creatieve cateringconcepten. Het werd Cwartier, het winkel- en bedrijvencentrum in het voormalige stadhuis aan de Beekstraat. Wat begon als keuken en proeflokaal groeide uit tot een bloeiend restaurant. Amusant Restaurant & Lounge werd een begrip in de regio. De groenten in de gerechten komen vers van de dakakker op de eerste verdieping van Cwartier. In de ruimte naast Amusant openden Sharon en Mark vorig jaar de Stadskantien, een vernieuwend lunch- en koffieconcept dat helemaal aansluit bij de nieuwe foodtrend. Verse, huisgemaakte kwaliteitsproducten, als lunch of gebak, om binnen op te eten of mee te nemen.

“Mensen willen vaker, sneller en prijsvriendelijker eten. Wij bewegen daar graag in mee”, zo licht chef-kok Mark deze keuze toe. Met Messcherp Catering, het cateringbedrijf dat sinds 2010 diners, (lopende) buffetten en kleine gerechtjes voor elke gewenste situatie verzorgt, gaat het horecapaar deze ontwikkeling nu verder uitbouwen. Op 6 oktober, precies vier jaar na de opening, serveren zij het laatste diner in Amusant.

Gastvrouw Sharon: “Ons avontuur gaat verder op locatie. Als pop-up restaurant gaan we ons volledig richten op de nieuwe foodtrend. Met de kwaliteit en verwennerij die gasten van ons gewend zijn. Amusant houdt op te bestaan, maar de formule leeft voort in onze catering en in de Stadskantien. Oftewel: koken met passie. Niet voor de hand liggende smaakcombinaties laten samenvloeien op het bord.”

Voordat Amusant op zondag 6 oktober de deuren sluit, trakteren Mark en Sharon bezoekers nogmaals op de meest favoriete gerechten van de afgelopen jaren.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

🍕 Pizza met 30% korting? Klik hier voor de kortingscode.

Deel dit bericht
Geef reactie