Terras Stadskantien naar dak-akker

Wanneer per 1 juni de horeca weer open mag opent ook de Stadskantien de deuren weer, corona-proof. Sinds de verplichte sluiting door de coronacrisis hebben eigenaren Mark en Sharon niet stil gezeten. “Gelukkig waren we begin maart gestart met thuisbezorgd” zegt Sharon, “vanaf het moment dat we dicht moesten zijn we dat 6 dagen per week gaan doen en dat loopt prima”.

Bijzondere tijden vragen om creatieve oplossingen: “Uiteraard nemen wij alle maatregelen voor de heropening” aldus Mark. “We hebben beperkt aantal plaatsen met voldoende afstand, werken enkel op reservering en voeren een controle gesprek aan de deur. Daarnaast verhuizen we ons terras naar de Dak-akker”. “Het dak biedt ruimte genoeg om een mooi, zon-overgoten terras, midden in de moestuin te creeren,” vult Sharon aan.

De komende periode hanteert de Stadskantien aangepaste openingstijden. “Wij gaan sowieso door met het bezorgen van maaltijden, van woensdag t/m zondag kan er tussen 16.00 en 20.00 uur besteld worden” zegt Mark. De Stadskantien zelf zal van woensdag t/m zaterdag geopend zijn. “Op woensdag zijn we geopend voor koffie, gebak en lunch, van 10.00 tot 17.00 uur”, aldus Sharon, “van donderdag t/m zaterdag draaien we ook de avond en bieden we o.a. tafeltje vol”.

De heropening wordt feestelijk ingeluid op vrijdag 5 en zaterdag 6 juni met tafeltje vol en live muziek van Maurice Saelmans (Anderkovver) op de dak-akker. Enkel op reservering, beperkt aantal plaatsen.