Duokoop bijeenkomst druk bezocht

Zaterdag 6 juli vond een informatiebijeenkomst plaats bij Antje van de Statie voor de verkoop van 10 woningen uit de deelfase “De Groenland”, onderdeel van nieuwbouwproject “Park Zuytwillemasvaert” in Weert. Bezoekers waren geïnteresseerden die de woning willen kopen met Duokoop.

Nieuwe koopoplossing

Duokoop is een nieuwe manier om je huis te kopen. In het kort: jij koopt het huis (met een hypotheek) en de Nederlandse Grondbank koopt de grond. Daardoor passen er meer woningen binnen je budget, en zijn je maandlasten vaak lager. De consumentenbond schreef over Duokoop: “Met Duokoop heb je lagere maandelijkse lasten en kun je een iets duurder huis kopen. Je kunt een woning kopen die anders buiten je bereik was gebleven.”

Woningmarkt Weert

Ook in Weert staat de woningmarkt onder druk. Het aanbod ligt steeds lager en de prijzen liggen steeds hoger. “De NVM krapte indicator is een goede graadmeter om de krapte van de markt in te kunnen schatten. Een cijfer onder de 5 geeft aan dat er een duidelijke krapte op de woningmarkt is.

In Weert is de NVM krapte indicator voor woningen in de prijsklasse tot € 275.000,- op dit moment zelfs 2,49”, volgens NVM Nieuwbouwspecialist Eugène Konings, makelaar bij Saelmans Makelaardij. “We kunnen mensen echt blij maken. Vooral in deze overspannen huizenmarkt kan het een oplossing bieden. Je creëert extra mogelijkheden voor mensen om toch hun droomhuis of appartement bemachtigen.” aldus Stephanie Vrijenhoek van HypothekenUnie in Weert.

De woningen van dit specifieke project worden aangeboden door NVM Nieuwbouwspecialist Saelmans Makelaardij. Het project is een ontwikkeling van Bouwbedrijven Jongen, onderdeel van VolkerWessels.

Voor meer informatie

www.duokoop.nl
www.saelmans.nl
www.hypotheken-unie.nl