Kempen~Broek uniek op de foto

Foto door: Jac Steevens

Vrijdag 12 juli start de bijzondere natuurfoto expositie “Grenspark Kempen~Broek uniek in beeld” van Fotogroep Weert in de Pop Up Galerie Nederweert, Lambertushof 3 in Nederweert.

Dertien natuurfotografen van Fotogroep Weert hebben gedurende twee jaar het bijzondere karakter van Grenspark Kempen~Broek op prachtige beelden vastgelegd. De foto’s zijn steeds genomen vanaf het wandelpad, dus waarneembaar voor iedere wandelaar. Het Weerterbos als belangrijk onderdeel van Kempen~Broek krijgt extra aandacht. Op grote fotopanelen maakt men kennis met de enorme diversiteit en de bijzondere schoonheid van het gebied. De expositie loopt tot 15 september.

Het Grenspark Kempen~Broek kent ongekende en bijzondere natuurwaarden. Deze zijn bij een groot publiek nog onbekend. Voor de groep natuurfotografen van Fotogroep Weert aanleiding om gedurende twee jaar dit internationaal unieke natuurgebied in verschillende seizoenen op beeld vast te leggen. Het Weerterbos neemt een aparte plaats in binnen het park. Niet alleen vanwege de edelherten, maar zeker ook als een van de vlinder rijkste bossen van Nederland. Het Grenspark is verder bijzonder door de grote afwisseling van zandverstuivingen, moerasbossen, de vele beken en plassen. Door de vele waterlopen en bijbehorende watermolens kent het gebied ook een rijke geschiedenis.

Op grote, professioneel gedrukte fotopanelen wordt dit unieke karakter via de deelgebieden van het Grenspark op fotografisch boeiende en educatieve wijze getoond. In totaal omvat het een wandlengte van meer dan 30 m.

Grensoverschrijdende samenwerking

Zo’n 40 partijen binnen het Grenspark Kempen~Broek werken al jarenlang intensief samen om deze grensoverschrijdende streek met zijn landschappelijke eigenheid en natuurlijke waarden te behouden, uit te bouwen en beleefbaar te maken. De samenwerkende partijen zien dit gebied met hoge natuur- en landschapswaarden, recreatieve en toeristische mogelijkheden als basis voor een duurzame en grensoverschrijdende streekontwikkeling en motor voor de lokale economie.

Wanneer te zien?

De expositie is te zien in de Pop Up Galerie Nederweert (voormalige Jan Linders supermarkt), Lambertushof 3 in Nederweert op vrijdag, zaterdag en zondag van 13.00 – 17.00 uur. De expositie loopt van vrijdag 12 juli tot en met 15 september.

De foto-expositie is financieel mogelijk gemaakt door een bijdrage van www.Nederlandmooist.nl, het Samenfonds 0495 Weert, het Grenspark Kempen~Broek, de stad Bree en Tonnaer meer dan drukkers.