Arbeidsmigranten zijn vertrokken

Algemeen Economie Weert 2 reacties 1 min. leestijd

Op het terrein van de voormalige Van Hornekazerne, nu Horne Quartier, zijn momenteel geen arbeidsmigranten meer gevestigd.

De gemeente Weert legde eind 2018 een last onder dwangsom op aan de eigenaar van het terrein en de huurder van de complexen. Er werd bezwaar aangetekend waarna op 5 juni het dwangsombesluit werd heroverwogen. Daarna werd besloten om de strijdige huisvesting van arbeidsmigranten bij Horne Quartier uiterlijk op 1 augustus 2019 te staken en gestaakt te houden.

Inmiddels hebben partijen de overtreding beëindigd. Op 2 augustus hebben toezichthouders van de gemeente Weeft geconstateerd dat de betreffende gebouwen volledig leeg en schoon zijn gemaakt. Op diezelfde dag heeft de voormalige huurder verzocht om de arbeidsmigranten op het Horne Quartier uit de gemeentelijke basisadministratie te schrijven.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
2 reacties