Jubilaris 473ste IJzeren Man loop

Foto door: Rob

Zondag werd 473ste editie van de Hema IJzeren Man loop georganiseerd. Het was de 20ste editie volgens de nieuwe opzet. Deze editie kon rekenen op mooie weersomstandigheden.

Er waren een flink aantal voorinschrijvingen en daarmee was er een redelijk groot deelnemersveld. Meer dan 140 lopers verschenen zondagochtend aan de start om hun conditie op peil te houden.

Zondag diende zich een deelnemer aan die voor de 300ste keer deelnam aan de loop. Jan Prinsen liep zijn kilometers wel, dat kun je ook zien. Met een heel sportieve uitstraling staat hij bijna elke maan weer aan de start van de loop. Ook was er een deelnemer die al 50 keer heeft deelgenomen. Dit was Eddy Posno die bijna altijd van de partij is als hij niet hoeft te voetballen.

Op alle afstanden werd er weer gestart. Voor de jeugd 1,3 / 2,5 en 3,5 kilometer. En voor de senioren de afstanden 3,5 / 7 / 10,4 / 13,8 en 17,2 kilometer. Er werd af en toe wel een beetje gepuft. Want als je 10 kilometer of meer loopt dan merk je toch wel dat het warm is. Na afloop zijn de deelnemers toch weer blij dat ze de kilometers hebben gemaakt.

Met het verdelen van 6 Hema-bonnen en 5 Palmen Sport-bonnen wonnen diverse lopers weer een mooie prijs. Ook waren er nu 3 extra waardebonnen van Beweeg Studio Leef om actief te zijn in hun Beweegstudio. Tevens werden er voor de jeugd zwembonnen van Zwembad de IJzeren Man in Weert en een Bacio IJsbon verloot. Alle deelnemers kregen zoals gebruikelijk een kortingsbon van de Hema Weert, Nederweert, Budel of Heeze. De deelnemers die 8 keer of meer lopen in een jaar maken ook nog eens kans op een schitterende ATB van Richard van Alphen Tweewielers.

Veel lopers genoten na afloop van een lekker drankje bij Bier- en Spijzenlokaal Dennenoord. Wederom een geslaagde loop dus. Zondag 1 september is de volgende loop.