Komende zondag is de laatste dag dat Café de Microbar en welzijnsruimte De Stegel aan de Nassaulaan hun deuren zullen openen. Uitbaatster Toos Slenders heeft met pijn in het hart moeten besluiten om de zaken te sluiten. Komende maandag gaan de deuren definitief op slot.

De onzekere toekomst over het voortbestaan van de Microbar en De Stegel heeft z’n tol geëist. Al enige tijd is de gemeente Weert bezig om een oplossing te zoeken voor de maatschappelijke accommodaties in Weert-Zuid. Het voornemen was om het sterk verouderde Microhalcomplex te slopen en vervolgens daar of elders een nieuwe maatschappelijke ruimte te realiseren. Echter wilden de wijkbewoners het liefst dat het Microhalcomplex verbouwd zou worden zodat de Mircobar en De Stegel behouden konden blijven.

Het blijkt een lange en uitputtende weg vol onzekerheden te zijn met een weerslag op de gezondheid van de uitbaatster. Ze kon niet anders dan besluiten om de zaken te sluiten.

De afgelopen dagen heeft de uitbaatster de direct betrokkenen in kennis gesteld over haar besluit, maar het is voor haar lastig om iedereen en al haar gasten op de hoogte te brengen. Ze heeft nog gezocht naar een compagnon om haar te ondersteunen bij het ondernemerschap, maar dat bleek een lastige kwestie. Komend weekend is dus de laatste keer dat je een drankje kan nuttigen bij de Mirobar.

9 REACTIES

 1. Kan straks weer met veel subsidie een project gestart worden voor de sociale cohesie op Moesel! Wat is er mis mee om dat op te knappen? Niet meer dan logisch na meer dan 40 jaar. En is duurzaam!

 2. En weer hanteert Weert de sloophamer. Oogkleppen op en slopen. Als goed bestuurder niet luisteren naar de bevolking, zoals hun evenknie in Den Haag.
  Jammer dit.

 3. Vervang (of renoveer) de verouderde hal door een nieuwe sporthal met welzijnsruimte.
  Nu moeten de basisschoolkinderen met de bus naar Stramproy om te gymmen…

 4. Geld moet rollen [kapitalisme 101] en slopen + opnieuw bouwen zorgt voor meer omzet dan enkel opknappen. Helaas maar waar.

 5. Tja. . .. de gemeente ambtenaren zijn geen ONDERNEMER die snappen niet heo het werkt. Die stoppen om vijf minuten voor vijf zodat ze om een minuut voor vijf in de auto zitten en om precies vijf uur de parkeergarage uit rijden. .. . Erg sneu voor deze vrouw die haar ziel en ZALIGHEID in deze bar heeft gestopt . …. ..
  Knopen doorhakken GEMEENTE!!! !! ! ! !

 6. Daar was ik al bang voor want zo gaat het steeds; eerst besluiten en dan de belanghebbenden aan het woord laten. Democratie met de kleine lettertjes.

Comments are closed.