Sloop van Microhalcomplex Moesel in gang gezet

1 reactie

Deze week zijn de grote sloopwerkzaamheden bij het Microhalcomplex in de wijk Moesel in gang gezet. Het pand was van binnen al deels gesloopt en er moest eerst asbest worden verwijderd.

Sinds gisteren zijn twee gele sloopkranen van Spierings Sloopwerken aan het werk gegaan. Tot vorige week stond er nog de leus ‘‘W(a)anneer ga ik weer open’ op de ramen van de voormalige Microbar. Op de toiletten na is van de Microbar en de Stegel inmiddels niets meer over.

Nadat de Microbar en Stegel zijn gesloopt zullen de kleedlokalen en de sporthal van het circa 50 jaar oude Microhalcomplex tegen de vlakte gaan.

Geschiedenis

Het Microhalcomplex werd op 24 februari 1973 geopend door toenmalig burgemeester Breekpot en Mia Teeuwen-Vercoelen van Provinciale Staten.

In de jaren daarna werd de sporthal veelvuldig gebruikt voor volleybalwedstrijden van Facopa / VC Weert. Ook badmintonners waren er te vinden en was het complex het startpunt voor o.a. de Fakkelestafette Weert-Brussel en de Hornerally.

In de Microbar zijn vele verhalen gedeeld en zijn de nodige balletjes over de biljarttafel gerold. En wat te denken van de memorabele kerstversieringen.

Bekijk de video via: https://youtu.be/1l1HBiLOuh0

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je onze nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Tags:
Deel dit bericht
1 reactie