Het was even spannend of het nieuwe evenement tijdens weert kermis door mocht gaan. Weert kermis is een uniek en groot evenement op zich zelf met veel veiligheidsrisico’s en de daarbij behorende maatregelen. Daarnaast zijn er ook verschillende andere partijen die belang hebben bij de kermis zoals bijvoorbeeld de Weerter horeca.

Na uitvoerig overleg is er besloten om het evenement in plaats van drie dagen, twee dagen te laten duren. Het evenement vindt doorgang onder de bomen op het Sint Raphaëlpad. Deze locatie ligt midden in de stad en hierdoor is de veiligheid gewaarborgd.

“Als organisatie zijn wij dankbaar dat de gemeente met ons heeft meegedacht en dat wij samen een passende oplossing hebben gevonden. Wij zijn enthousiast over de nieuwe locatie. Deze locatie is misschien nog wel unieker dan het stadspark”, aldus Be Part Events.

De planning is wel flink omgegooid. De vrijdag is komen te vervallen. Het programma van de vrijdag is doorgeschoven naar de zaterdag. Ook de planning voor de zondag is aangepast. Voor de zondag is er gekozen voor het concept Structuur.

Meer informatie over het concept vind je hier: https://www.facebook.com/events/385091748843992/.

4 REACTIES

  1. Zoals IK op 20 augustus al zei hoort ht in de BINENSTAD plaats en niet een een PARK buiten waar de drukte moet ijn voor de cafes in de binnenstad!!! GOED DAT DAT NU GEBEURD en z hoor t het en nu geellig maken dat mag wel van mij

  2. Een heel goed besluit van de Gemeente Weert. Ligt nu prima tussen de kermisroute, leuk om even te blijven hangen. Good bieezig oppe Wilhelminasingel!

Comments are closed.