Oogstfeest en Weerter miniformaatjes

(Foto’s) Vrijdag 20 september stond Brede School Markeent in het teken van het Oogstfeest. Dit in combinatie met de start van het project Weerter Miniformaatjes.

Het oogstfeest is een jaarlijks terugkerend evenement waarbij de kinderen in de groepen samen met ouders allerlei lekkere gerechten maken van de producten uit de Buurtmoestuin. Vanaf maart tot oktober werken vrijwilligers uit de wijk in de buurtmoestuin naast de Pius X hof. Dit doen ze samen met kinderen van de school om te leren zaaien, te verzorgen en te oogsten.

Wortelstamppot, courgettesoep, tomatensoep, appelmoes, perenjam, fruitspiesjes, diverse groentensalades, appelflapjes, appelcake, minipizzaatjes werden afgelopen week gekookt en gebakken. Ook de Lidl leverde een bijdrage met vers groente en fruit. Zo kon ieder kind genieten van eerlijke, natuurlijke gerechten. Het paste helemaal in het jaarthema Natuurlijk Keent, Natuurlijk Markeent.

In de middagpauze schoven diverse organisaties uit de wijk en een gemeentelijke delegatie aan bij de lunch. Daar werd ook de aftrap van het project “Miniformaatjes” voor het voetlicht gebracht. Dit project is een initiatief van de Weerter Minima groep in samenwerking met Keent Onderneemt, Kunstcentrum Weert, Brede school Markeent en Woon- zorgcomplex Zuyderborgh.

Met het jaarthema ‘Natuurlijk Keent’ in het achterhoofd ,worden door diverse bewoners uit de wijk, kinderen van school en ouderen creatieve kunstwerken gemaakt van Natuurlijke materialen. Deze kunstwerken worden gefotografeerd .

Tijdens het 10 jarig bestaan van het Keenter Hart op 23 november kunnen wijkbewoners stemmen op de diverse ontwerpen. De 10 ontwerpen met de meeste stemmen worden verwerkt tot echte postzegels, de Weerterminiformaatjes. Deze zijn vanaf eind november daadwerkelijk te koop en kunnen echt als postzegel worden gebruikt.

Bekijk een ingestuurde bijdrage.