Werkzaamheden Beekstraat na lekkage

Vanwege een lekkage in de ondergelegen ruimte van Beekstraat 60 wordt er vanaf 3 oktober gewerkt aan een klein deel van het dak van het voormalige stadhuis aan de Beekstraat. Daarbij worden ook asbesthoudende dakleien weggehaald en vervangen voor RockPanel beplating en dakplaten.

Lekkage

De lekkage uit zich in een aan de Beekstraat gelegen horecagelegenheid. Om deze lekkage te kunnen oplossen moet een deel van het dak en de gevels vervangen worden.

Asbest

Het is bekend dat er in de randen en het dak asbest verwerkt zit. Er wordt nu voor gekozen om, voor het deel wat voor reparatie noodzakelijk is, dit asbest te verwijderen en te vervangen. Mannen in de bekende ‘witte pakken’ verwijderen de asbesthoudende materialen. Vanwege het asbesthoudend materiaal wordt er tijdens de werkzaamheden op het parkeerdek (Oud Gasthuisplein) een unit geplaatst als omkleedruimte voor de werknemers.

Planning

Op donderdag 3 oktober wordt er gestart met het plaatsen van een steiger. Afhankelijk van de weersomstandigheden wordt vanaf 7 oktober het asbest verwijderd. Vanaf 10 oktober wordt gestart met het vernieuwen van het dak. De werkzaamheden zijn naar verwachting op 16 oktober afgerond.