Sonja van Meegen bij Oogcafé

Algemeen Uitgaan Weert Reageer 2 min. leestijd

Met een visuele beperking kom je al snel allerlei obstakels tegen en niet alleen in de fysieke ruimte. Onze tegenwoordige instanties maken het de mens ook behoorlijk moeilijk met allerlei regelingen en voorwaarden.

Gelukkig zijn er mensen die de weg door ervaring kennen en hun opgedane expertise graag willen delen. In ons Oogcafé Weert op 10 oktober komt Sonja van Meegen vertellen wat ze kan betekenen voor mensen met een beperking. Sonja heeft een spierziekte en is sinds 7 jaar rolstoelafhankelijk. Ze is echter haar hele leven al beperkt in doen en laten en altijd al afhankelijk is geweest van hulpmiddelen en aanpassingen. Daardoor is de weg door het ambtelijk systeem van de gemeente en andere instanties haar ook niet vreemd. Zeker omdat het vaak erg moeizaam verloopt en er slecht geluisterd wordt. Dat kan dus beter en daarom start Sonja niet alleen een inloopspreekuur maar wil ze ook mensen persoonlijk op weg helpen.

Heb je vragen over de WMO dan ben je dus van harte welkom in het Oogcafé bij Buurthuis Fatima, Nieuwstraat 11 te Weert tussen 14.00 en 17.00 uur. De koffie en thee staan klaar en iedereen mag aanschuiven. Voor meer info kun je terecht op https://www.oogvereniging.nl/agenda/ of bel John Snijkers voorzitter van Oogvereniging Limburg op mobiel nummer 0620248377.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Tags:
Deel dit bericht
Geef reactie