Brons voor Weerter zeemeerminnen

Ingestuurde foto

Afgelopen weekend vond in Maastricht de open Nederlandse Kampioenschappen Zeemeerminzwemmen plaats.

Deze relatief nieuwe sport bestaat uit twee onderdelen. Het eerste onderdeel is de 50 meter staartzwemmen waarbij de snelheid wordt gemeten. Bij het andere onderdeel wordt de behendigheid en vaardigheid van zwemmen getest. Dit gebeurt door middel van een parcours ‘d’elegance’ wat alle zeemeerminnen onderwater afleggen.

Namens de zeemeermingroep van Zwembad De IJzeren Man namen twee meisjes deel in het deelnemersveld van 140 fanatieke zeemeerminnen. Dat al het oefenen de laatste maanden niet voor niets is geweest bleek wel uit de resultaten. De 9–jarige Demi behaalde op de 50 meter snelzwemmen een bronzen medaille. De 11-jarige Yelina behaalde op het parcours d’elegance ook een zeer dikverdiende 3de plaats. Beide dames kwamen dan ook met een dikke glimlach en supertrots terug uit Maastricht.

Heb je ook altijd al eens willen zwemmen als een zeemeermin. Kom dan woensdag 13 november 2019 naar onze zeemeerminnendag. Ben je jonger dan 14 jaar en in bezit van een A-diploma schrijf je dan in vanaf 1 november via onze website www.zwembadweert.nl.