Foto via Facebook

Momenteel wordt er hard gewerkt aan de ontwikkeling van het nieuwbouwproject Park Zuytwillemsvaert naast het kanaal in Weert.

Tijdens de voorbereiding van het project stond het behoud van de mouttoren ter discussie. Later meldden zich een aantal initiatiefnemers met het voorstel om de mouttoren te behouden en daarmee een stukje geschiedenis van Weert te behouden. De mouttoren kon blijven staan en samen met de aannemer Jongen Bouwbedrijven werd gekeken naar de inpassing van het historische pand.

Vanochtend zijn via de Facebookpagina van Frits van de Wertha de eerste schetsen gepubliceerd die een indruk geven over het toekomstbeeld aan de Zuid-Willemsvaart. Op de schetsen is te zien dat er appartementen naast de toren worden gebouwd. In de toren zelf komt een museum en bed & breakfast.

8 REACTIES

  1. Het is en blijft een discutabel monument…waar in die omgeving zowel per m2 als per m3 de meeste mensen in de gemeente Weert en omgeving opeen gepropt worden ….welleswaar wel uit vrije wil….in tegenstelling tot Megastallen….

  2. Er bestaan oude foto’s met originele gebouwen naast de “toren” hetgeen een beter beeld geeft van de geschiedenis ter plekke en waar men nu de kans heeft dit beeld te herstellen. Met deze moderne stijl van buurtgebouwen kan men beter ook de toren vergeten en vervangen door nog meer opbrengende m2.

Comments are closed.