Schetsen toekomstbeeld mouttoren

Foto via Facebook

Momenteel wordt er hard gewerkt aan de ontwikkeling van het nieuwbouwproject Park Zuytwillemsvaert naast het kanaal in Weert.

Tijdens de voorbereiding van het project stond het behoud van de mouttoren ter discussie. Later meldden zich een aantal initiatiefnemers met het voorstel om de mouttoren te behouden en daarmee een stukje geschiedenis van Weert te behouden. De mouttoren kon blijven staan en samen met de aannemer Jongen Bouwbedrijven werd gekeken naar de inpassing van het historische pand.

Vanochtend zijn via de Facebookpagina van Frits van de Wertha de eerste schetsen gepubliceerd die een indruk geven over het toekomstbeeld aan de Zuid-Willemsvaart. Op de schetsen is te zien dat er appartementen naast de toren worden gebouwd. In de toren zelf komt een museum en bed & breakfast.