Vrij Zijn op Het Kwadrant

Algemeen Weert Reageer 2 min. leestijd

(Foto’s) Ook op Het Kwadrant in Weert wordt uitgebreid stilgestaan bij het vieren van 75 jaar vrijheid. De leerlingen van leerjaar 2 kregen tijdens hun reflectieweek een toneelstuk te zien over ‘Vrij Zijn’, in de breedste zin van het woord.

Vrijheid heeft namelijk in de loop van jaren een andere betekenis gekregen. De voorstelling werd uitgevoerd onder leiding van professionals van Cultura Nova. Na de voorstelling gingen de leerlingen zelf aan de slag met het onderwerp ‘Vrij Zijn’.

Na de theatervoorstelling gingen de leerlingen in teams uit elkaar om te werken aan een aantal modules:
– Kunst
De leerlingen drukten in beeld uit wat zij vinden van Vrij Zijn. Hierdoor werden zo’n 1000 kunstuitdrukkingen gemaakt. Een selectie daarvan krijgt een plaats in een tijdelijke tentoonstelling in het Gouvernement in Maastricht en verhuist later naar een permanente tentoonstelling in Kamp Vogelsang in Duitsland.

– Debat
Met elkaar in debat aan de hand van voorbereide stellingen. Aan dit onderdeel wordt een prijs verbonden. Een deskundige jury beoordeelt deze debatten. Wethouder Sterk was hierbij aanwezig als jurylid.

– In gesprek met een ervaringsdeskundige
Iemand met ervaring met vrij zijn, niet vrij zijn vertelde over die ervaringen en ging met de groep in gesprek hierover.
[nggallery id=’8517′]

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

🍕 Pizza met 30% korting? Klik hier voor de kortingscode.

Deel dit bericht
Geef reactie